Özgecan Aslan için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve beyefendi sadece 13 yıl ceza aldı. Adaletine yandığımın ülkesi.
 
Cezalar teşvik edici değil caydırıcı olmalıdır, asıl cezayı babasına vermeliler çocuğunu yetiştiremediği gibi bir de işlediği suça bir güzel ortak oluyor. Din konusuna gelecek olursak herkesin inancı kendi ve Allah arasında. Temiz insanlar artık kuşkucu olarak yetişecekler, tıpkı tek başına sokakta dolaşmadığı gibi daha neler eklenecek, devlet bunlara yaptırım uygulayacak mı vs?

Ve beyefendi sadece 13 yıl ceza aldı. Adaletine yandığımın ülkesi.

İçeride o 13 yılı 130 yıl yaparlar onu, orada yaşatırlar mı onu ayrı bir soru.
 
Cezalar teşvik edici değil caydırıcı olmalıdır, asıl cezayı babasına vermeliler çocuğunu yetiştiremediği gibi bir de işlediği suça bir güzel ortak oluyor. Din konusuna gelecek olursak herkesin inancı kendi ve Allah arasında. Temiz insanlar artık kuşkucu olarak yetişecekler, tıpkı tek başına sokakta dolaşmadığı gibi daha neler eklenecek, devlet bunlara yaptırım uygulayacak mı vs?



İçeride o 13 yılı 130 yıl yaparlar onu, orada yaşatırlar mı onu ayrı bir soru.

İçerde neler yaşayacağı malum. Evet ama ben sözde olsa da caydırıcı bir ceza beklerdim. Böyle bir suç için 13 yıl yeterli mi sizce ?
 
İçerde neler yaşayacağı malum. Evet ama ben sözde olsa da caydırıcı bir ceza beklerdim. Böyle bir suç için 13 yıl yeterli mi sizce ?
Ağırlaştırılmış müebbet gerekliydi bence. Yukarıda idam edilsin diyenleri de anlamıyorum. Şiddet'e şiddet ile karşılık verirsek o pisliklerden ne farkımız kalır.
 
13 yıl ceza, süper. Emin olun 1-2 yıla kalmaz gündeme "İntihar etti!" tarzı haberler ile gelir fakat içeriden çıkartılır.

Bu ülkede poğaça çaldı diye 2-3 yıl hapis istemiyle yargılanan çocuklar bile oldu. Adaletine yandığımın ülkesi.
 
Arkadaşlar ne 13 yıl cezası ne islam din konusu konuyu başka yerlere sürüklemeyin o asıl suçlu ağırlaştırılmış müebbet alır garanti. Avukatlar bile savunmuyor ne 13 yılı twitterda birilerinin uydurması daha tutuklu yargılanması devam edecek. O zaten çok ağır ceza alacak da yanındaki yardım yataklık yapanlar inşallah indirim falan almaz onlar da yüksek ceza alırlar.
Bu tür konuda çok uyduruk şeyler çıkıyor her duyduğunuza hemen inanmayın. Adım gibi eminim ağırlaştırılmış müebbet alacak hatta daha fazlasını da alacak çünkü iki üç suçu bir arada işliyor. Cem Gariboğlu 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl almıştı. Yoksa 18 yaşından büyük birinin 13 yılla falan kurtulması imkansız. Ama diğer yanındaki babası ve arkadaşı kaç yıl alır asıl onu merak ediyorum ben.
“Ölüm cezasının benzersiz bir caydırıcı gücü olduğuna inandıkları için hala ölüm cezası uygulayan ülkeler, bu cezanın böyle bir etkisi olmadığını gösteren bilimsel çalışmaları hiçe sayıyor.”
Örneğin Kanada’da 1975 yılında cinayet suçları için ölüm cezası uygulamasının kaldırılmasından bu yana cinayet oranı (100,000 nüfusbaşına) yüzde 40 düştü.
Üstelik ölüm cezasının her zaman taşıdığı masum kişileri idam etme riski asla tamamen yok edilemez.
Diğer konu da bu idam cezası suçu düşürmüyor örnekleri çok bu tek bir tanesi araştırma da çok. Başka örnekleri de var. İkincisi idam cezasının diğer sakıncası sadece ABD'de dna ve diğer araştırmalarla kanıtlandığına göre 300'den fazla kişi haksız yere idam edilmiş. Bu yüzden bence ağırlaştırılmış müebbet güzel ceza ama gerçekten ağırlaştırılmış olmalı hücre cezası şeklinde olmalı insanlardan olabildiğince izole edilmeli ailesiyle çok çok az görüşebilmeli. Zaten bu durumda ya kafayı yer ya intihar eder. Bu ceza daha bir güzel ceza. Bir de hadım edilsin çıkma ihtimali yokken bile hadım edilsin iyice ceza yerini bulsun.
 
Son düzenleme:
Baskı ve zorlama bütün ahlaksızlık ve zorbalıkların temelini oluşturur. İnsanları kendi doğruları ve değerlerini oluşturma fırsatı vermeden ''dogma''lar ile beslerseniz ortaya ya böyle sapıklar ya da düşüncelerini insani yollardan savunmak yerine masumları veya farklı düşünenleri katletmeyi seçen zorbalar çıkarırsınız. İnsan birbirlerini anlayabilmeli, anlamak için çaba sarf etmeli. Ön yargı, yaftalama bizleri çözüme götürmez.
Şimdi yaşananlara bakıyoruz bir baba kızımın, yavrumun üzerine toprak atmayın diye feryat ediyor... Ben evlat sahibi değilim ama bir annem, kız kardeşim, yeğenim var aklıma onlar geliyor, korkuyorum, içim parçalanıyor. Yani nasıl böyle bir toplum olduk? Bir çocuk, bizleri korumakla yükümlü birimler tarafından bilinçli veya bilinçsiz öldürülüyor insanların verdiği tepki çocuğun etnik kökeni üzerinden oluyor. Ya çocuk bu farz et attı o taşı öldürmek mi gerekir? Sonra kocaman, evlat sahibi insanlar iyi oldu diyebiliyor. Gencecik bir kız katlediliyor öyle giyinmeseydi denilebiliyor, üstelik kızın üzerinde ne vardı bilmeden, çünkü öldürülen başı açık üniversiteli bir kız. Aranmıştır denilebiliyor mesela sıktığı biber gazına, o şerefsizin yüzüne geçirdiği tırnaklarına rağmen. Bir zihniyet sorunu bu kadına bakış açısından kaynaklı.
Şu kameralar sayesinde neler gördük köpeğe, damacanaya, temizlenip insanlara sunulacak pişirilmek üzere kenarda hazır tutulan tavuğa, ördeğe, kediye, 80 yaşında teyzeye, bayram şekeri toplamak için dolaşan üç minik yavruya, kundaktaki bebeğe.... daha binlercesi. Birileri çıkıyor diyor ki ''kapatın çenenizi amerikada her 2 dakikada bir tecavüz oluyor.'' diğeri, laik düzenin ortaya çıkardığı sapkınlıklar diyor. Nasıl oluyor bu anlamıyorum yerle bir ettiniz laik düzeni siz hüküm sürüyorsunuz. Bir grafiklere bakın son 10 yılda nasıl yükselmiş tavan yapmış kadına, çocuğa, hayvana şiddet, istismar, tecavüz.... Biri diyor ki hamile kadın sokakta dolaşmasın insanlar o kadının ne yaptığını düşünür.. diğeri diyor annenizin diz kapağının üzeri tahrik eder başka birisi altı yaşındaki çocukla evlenilebilir.
Türklüğümle her zaman gurur duydum. Bu gurur etnik kökene bağlı bir Türklük anlayışından kaynaklı olarak değil Atamızın bizlere ''Ne mutlu Türküm diyene!'' sözünde belirttiği gibi kavramsal, birleştirici, mücadeleci, yüksek ahlaki değerlere sahip bir halkı ifade eden, tanımlayan bir kavram olduğu için oldu. Ama utanıyorum artık şu ülkede yaşananlardan, insan olmaktan, erkek olmaktan....
İdam cezasına karşıyım ama bu tür canavarca suç işleyenlerin topluma geri kazandırılabileceğine de inanmıyorum. Böyle bir suçu işlemiş insana verilecek en büyük ceza kendisi ile yüzleşmesini sağlamaktır. Bu yüzleşme sonucunda ise kişi(suçlu) kendi kaderini kendi tayin edebilmelidir. Ötanazi hakkı gibi.
 
Benle konunun dinle alakası yok veya çok az son sıralarda daha çok eğitim bakış açısı kültürle alakalı. Cinsel açlıkla da çok alakası yok. Ruh hastalıklarıyla daha çok alakalı. Dinle alakası yok çünkü Işidde tecavüz eder kara çarşaflıya dinsiz de tecavüz eder birine. Bastır bastırma cinsellik id'den gelir her toplumda bazı insanları kölesi haline getirebilir. Hele bir de eğitimsiz cahil ve psikolojisi dengesizse bunlar birleşir böyle sapıkları oluşturur. Zaten dünyanın her yerinde tecavüz yaygın malesef:( hatta idamların olduğu yerlerde bile yaygın. Şimdi bu adam evli minübüsleri de var eskiden kuyumcuymuş hatta babası fakir de değiller. Geneleve de gidebilir her şeyi yapabilir. Evde karısı da var. Ama tipe bak herifin tipinden garip biri olduğu belli. Babası da aynı elinde silahla parti işaretleriyle Fatma Gül'ün Suçu Ne(Tecavüz taciz sahneleri var) izlerlerken verilen durum paylaşımlar abuk subuk pozlar. Babası ne ki oğlu ne olsun. Şimdi bunun dinle cinsel açlıkla ne alakası var. Biri bana izah ederse sevinirim. Kimseyi yargılamak kimsenin haddi değil bazıalrı diyorki etek giymesin laik bilmem ne düzen saçma bunu diyen kim Nihat Doğan Nihat Doğanla şimdi yüzbinler dalga geçiyor twitterda. Nihat Doğan sanki türbanlı insanlarla yaşamış her şeyi dört dörtlük etekli mini mini etekli Seda Sayanla o çıkmadı. Otelde fuhuş şüphesiyle göz altına alınmadı. Benim olmazsan taciz ederim şarkısını yapmadı. Yani birilerinin saçmalamasını dine bağlamayın arkadaşlar. Tamam etek giymeyen giymez saygı duyarız giyen de giyer saygı duyarız. Şimdi birilerinin saçmalamasını dine veya dinsizliğe bağlamayalım. Olay sosyal bir olay bence dinin etkisi varsa bu saydığımız şeylerin en sonunda geliyor bence. Dinine etkisi var dersek bu din değil aslında inançların etkisidir. Bu felsefe mezhep şu bu inançsızlık her şeyin ufak tefek etkisi olabilir. Ama gidip bütün suçu dine yüklemek veya dinsizliğe yüklemek haksızlık olur. Hindistanda çok tecavüz var buda ona buna tecavüz edin mi diyor. Bu daha çok insanların kültürleriyle ilgili sen kast sistemi koymuşun bu dinden daha çok etkiler adamı ben böyle düşünüyorum sevgiler.
 
Son düzenleme:
Benle konunun dinle alakası yok sadece eğitim bakış açısı kültürle alakalı. Cinsel açlıkla da çok alakası yok. Ruh hastalıklarıyla daha çok alakalı. Dinle alakası yok çünkü Işidde tecavüz eder kara çarşaflıya dinsiz de tecavüz eder birine. Bastır bastırma cinsellik id'den gelir her toplumda bazı insanları kölesi haline getirebilir. Hele bir de eğitimsiz cahil ve psikolojisi dengesizse bunlar birleşir böyle sapıkları oluşturur. Zaten dünyanın her yerinde tecavüz yaygın hatta idamların olduğu yerlerde bile yaygın. Şimdi bu adam evli minübüsleri de var eskiden kuyumcuymuş hatta babası fakir de değiller. Geneleve de gidebilir her şeyi yapabilir. Evde karısı da var. Ama tipe bak herifin tipinden garip biri olduğu belli. Babası da aynı elinde silahla parti işaretleriyle Fatma Gül'ün Suçu Ne(Tecavüz taciz sahneleri var) izlerlerken verilen durum paylaşımlar ıabuk subuk pozlar. Babası ne ki oğlu ne olsun. Şimdi bunun dinle cinsel açlıkla ne alakası var. Biri bana izah ederse sevinirim.
İnternette ''İslam Dini ve Cinsellik'' hakkında biraz araştırma yaparsan İslam'ın cinselliği fazla bir şekilde bastırdığını görürsün. Misal zina nedir yahu ? Zina evlenmeden girilen ilişki değil midir ? Evet. Peki zina yapıp yapmadığıma kim karar veriyor ? Evlendirme dairesi ? Ya zina büyük bir günah ise buna neden buna insanlar karar veriyor. Ben Deist biriyim. Konudan alakasız mesaj yüzünden ceza/ban alabilirim sorun değil. Kendimce izah ettim. İyi günler.
 
İnternette ''İslam Dini ve Cinsellik'' hakkında biraz araştırma yaparsan İslam'ın cinselliği fazla bir şekilde bastırdığını görürsün. Misal zina nedir yahu ? Zina evlenmeden girilen ilişki değil midir ? Evet. Peki zina yapıp yapmadığıma kim karar veriyor ? Evlendirme dairesi ? Ya zina büyük bir günah ise buna neden buna insanlar karar veriyor. Ben Deist biriyim. Konudan alakasız mesaj yüzünden ceza/ban alabilirim sorun değil. Kendimce izah ettim. İyi günler.

Dostum inancına saygı duyuyorum. Ama istatistiklere bakarsan gerçekten her yerde bu tür suçlar fazla. Sadece müslüman veya dindar ülkelerde olsaydı dediğin haklı olurdu. Bak ne diyorum adam evli fakir de değil dost hayatı falan da yaşayabilir. Zavallı kız onu tahrik edici hiçbir şey yapmamış şimdi burada dinin ne alakası var? Bastırıldı da evlenmiş yani 10 tane partner mi bulsaydık kendisine azgın duygularını tatmin için. Yani diyeceğim o ki etkisi illaki olabilir ama bence çok az. olsa bile.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı