Technopat Üyelerinin Bilgi Yeterliliği

Açmış olduğunuz konulara gösterilen ilgi ve çözüm önerileri sizi memnun ediyor mu?

  • Çok memnun kalıyorum.

    Oy: 119 32,5%
  • Genel olarak çözüm üretilemiyor. Daha sonradan kendim çözmek zorunda kalıyorum.

    Oy: 87 23,8%
  • Hiç memnun değilim çünkü maksat mesaj kasmak olsun tutumunda takılan insanlar çoğunlukta.

    Oy: 72 19,7%
  • Hiç memnun değilim diyemem ama açılan teknik bir konuya gösterilen doğru ilgi bence de çok yetersiz.

    Oy: 88 24,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    366

AN0TH3R

Kilopat
Katılım
25 Kasım 2016
Mesajlar
45
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafiker
Technopat Sosyal içerisinde gezinirken fark ettiğim birkaç şey oluyor genellikle. Bunlardan en çok gözüme çarpanlardan bir tanesi sosyal üyelerinin bilgi yeterliliği konusunda. Genel olarak Sosyal içerisinde vakit geçirenlerin büyük bir çoğunluğun amacı herhangi bir üyenin açmış olduğu konuya doğru bir çözüm önerisi getirmekten ziyade konuya yazmış olmak için yazmak, yani sırf mesaj kasayım sosyal üzerindeki etkileşimimi artırayım yönündeymiş gibi bir izlenim alıyorum. Burada zaman geçiren arkadaşların büyük bir çoğunluğunun yaş kitlesinin küçük olduğunu varsayarsam ve geçmiş yıllarda açmış olduğum birkaç konuma atılmış olan mesajların çözüm önerisi getirmekten çok uzak olması ve konularımın zamanla unutulmaya terk edilmiş olduğuna şahit olmuştum. Şu an bu yazdığımı okuyan üyeler bu konumun altına yorum bıraksın ve açık sözlü bir şekilde bu konuyu tartışalım. Belki benimle hemfikir olan üyeler vardır aranızda. Sizlerin de görüşlerini merak ediyorum.
 
Benimde başıma geliyor bu olay ama genellikle sorunlarımı açtığım konuda öne çıkart özelliği ile er geç çözebiliyorum. Konuda aktif olmaya mutlaka özen gösterin aksi takdirde unutulmaya yüz tutuyor konu. Şöyle bir olay var. Önceden bir konudaki bildirime bakmasak bile yeni yazılan mesajlar sayesinde bildirim alabiliyorduk ancak o şu aralar kalktı. Mesela bir konu açıldığında bir mesaja bakarsanız ondan sonraki bildirim gelir. Mesajlara bakmazsanız bildirim gelmez size. Bildirim gelirse yazdığınız mesaja gelen ifadeler gelir. O yüzden konularda aktif olmak lazım.
 
Bence gayet iyi, 4 yıllık konular bile çözülebiliyor 😃

 
Genelde konularımda teknikse çözümünü aylar yıllar sonra ben cevaplıyorum. Hatta bir keresinde adam zorla BIOS güncelletmeye çalışıp ben yok stabilken kesin sonuç almayacaksam güncellemem demiş ve fırça yemiştim "Böyle yapacaksan bi' yol alamazsın" gibisinden :D Ha çözümü de temiz formattı o da ayrı komik oldu da neyse.
 
Benim de başıma geliyor bu olay ama genellikle sorunlarımı açtığım konuda öne çıkart özelliği ile er geç çözebiliyorum. Konuda aktif olmaya mutlaka özen gösterin aksi takdirde unutulmaya yüz tutuyor konu. Şöyle bir olay var. Önceden bir konuda ki bildirime bakmasak bile yeni yazılan mesajlar sayesinde bildirim alabiliyorduk ancak o şu aralar kalktı. Mesela bir konu açıldığında bir mesaja bakarsanız ondan sonraki bildirim gelir. Mesajlara bakmazsanız bildirim gelmez size. Bildirim gelirse yazdığınız mesaja gelen ifadeler gelir. O yüzden konularda aktif olmak lazım.

Birkaç kez denediğim zamanlar olmuştu daha önceden fakat ona rağmen pek bir fayda görememiştim.

Açtığım birkaç konuya göz attım. Sırf mesaj yazmak için yazan da var, yardım etmek için yazan da var. Konularımın çoğu çözüme kavuştururulmuş. Yani yardımcı olan taraf ağır basıyor diyebilirim.

Yarı yarıya diyebiliriz yani. Birazcık şans ve zamanlama işi olabilir belki. O saatlerde daha bilgili biri aktifse kişinin yararına olabilir.

Bence gayet iyi, 4 yıllık konular bile çözülebiliyor 😃


4 yıl sonra çözülmesi konuyu açan arkadaş için ne kadar iyidir sizce?

Genelde konularımda teknikse çözümünü aylar yıllar sonra ben cevaplıyorum. Hatta bir keresinde adam zorla BIOS güncelletmeye çalışıp ben yok stabilken kesin sonuç almayacaksam güncellemem demiş ve fırça yemiştim "Böyle yapacaksan bi' yol alamazsın" gibisinden :D Ha çözümü de temiz formattı o da ayrı komik oldu da neyse.

BIOS güncellemesi faydalı olabiliyor evet ama sorunun çözümünün BIOS güncellemesi ile gerçekleşmeyeceğinden emin olmuşsanız ve daha sonradan yeni çözüm önerisi getirilmediyse benzer kapıya çıkmışız zamanında o şekilde yorumlayabilirim :D
 
Teknik konulara gelen cevaplar diğerlerine göre daha az olabilir, teknik konular daha çok bilgi ve zaman istiyor dediğin gibi. Öne çıkar özelliğinin doğru kullanıldığı takdirde çözülmeyen konu sayısının gayet az olacağını düşünüyorum. Ek olarak, ilk mesajında bahsettiğin tarzda üyeleri raporlayabilirsin. Böylelikle konulardaki mesaj kirliliği azalmış olur.
 
@AN0TH3R Hocam benim BIOS sürümümden sonraki sürümünde yeni işlemcileri desteklemek için Click BIOS Lite'a geçildi ve o arayüzden hoşlanmadım. Ben zaten yeni işlemci kullanmayacaksam ve sistemimde her şey stabil sıcaklık, hız vs. ise neden BIOS güncelleyeyim ki. Kaldıki elektirik gidecek stresi cabası :D
 
Konunuza trol veya alakasız şeyler yazanları raporlayın direkt olarak. Ben o şekilde yapamıyorum kim olduğu umrumda da değil, 15 yaşındaki çocuk benim konuma gelip değişik şeyler yazamaz, yazıyorsa raporluyorum sonra listeye alıyorum. Başka bir forumda olsa ayarı veririm ama burada kurallar daha sert. Bazı konularda cezaların çok daha artması yönünde fikrim bu da konularda boş yazımı engelleyecektir. Özellikle "fan boycu" ve "baştan savma" cevaplar yazanlar için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı