Technopat Üyelerinin Bilgi Yeterliliği

Açmış olduğunuz konulara gösterilen ilgi ve çözüm önerileri sizi memnun ediyor mu?

• Çok memnun kalıyorum.

Oy: 119 32,5%
  • Genel olarak çözüm üretilemiyor. Daha sonradan kendim çözmek zorunda kalıyorum.

Oy: 87 23,8%
  • Hiç memnun değilim çünkü maksat mesaj kasmak olsun tutumunda takılan insanlar çoğunlukta.

Oy: 72 19,7%
  • Hiç memnun değilim diyemem ama açılan teknik bir konuya gösterilen doğru ilgi bence de çok yetersiz.

Oy: 88 24,0%

• Oy verenlerin toplamı
    366
Teknik Destek kategorisindeki mesajların şahsen dengede olduğunu düşünüyorum çünkü genelde sıklıkla gördüğümüz, teknik gereksinimlere sahip, söz konusu olan alan ve alanlara vakıf üyelerin o tür konulara dahil olduğunu görüyorum.

”Bilgi yeterliliği” sözünü eğer ki yorum gerektiren, çeşitli tartışma bölümlerine de yayacaksak genel olarak çok da iç açıcı olduğunu şahsen söylemeyeceğim. İnsanların bir bölümü işi mizaha dökme çabasında bir bölümü ise sadece mesaj yazmış olmak için mesaj yazıyor.

Yardım konularında beni çözüme ulaştıran çok kullanıcı var. Hepsine çok teşekkür ederim. Başka bir forumda da aynı sorunu sordum ve 1 tane bile sorunuma çözüm bulamadılar. "Modemden kaynaklıdır. " dediler. Çok yardımcı oldular. Elimdeki modem Asus DSL-N16 kötü bir ürün olsa bile TürkTelekom'un modemlerinden iyi. Bu forumdaki sorunuma çözüm üretmeye çalışanları çok seviyorum ayrıyetten buradaki kullanıcıların beynini kullanıp, olgun olmalarını daha çok seviyorum. 🥰

Ürün önerisi verildiğinde bildiklerinden veya kullandıklarından dolayı değil de kayıt üzerindeki verilerle tavsiyede bulunanlar yükselişe geçti son zamanlarda. Sürekli Acer Nitro 5 önerip duruyorlar. İşlemciyle ekran kartına aynı anda yük bindiğinde işlemciye doğrudan throttle atıyor denedim de söylüyorum diyince de marka önyargını kır mesajı alıyorum.

Teknik konulara gelen cevaplar diğerlerine göre daha az olabilir, teknik konular daha çok bilgi ve zaman istiyor dediğin gibi. Öne çıkar özelliğinin doğru kullanıldığı takdirde çözülmeyen konu sayısının gayet az olacağını düşünüyorum. Ek olarak, ilk mesajında bahsettiğin tarzda üyeleri raporlayabilirsin. Böylelikle konulardaki mesaj kirliliği azalmış olur.
Bazen ona rağmen bir fayda olmuyor aslında.
Konunuza trol veya alakasız şeyler yazanları raporlayın direkt olarak. Ben o şekilde yapamıyorum kim olduğu umrumda da değil, 15 yaşındaki çocuk benim konuma gelip değişik şeyler yazamaz, yazıyorsa raporluyorum sonra listeye alıyorum. Başka bir forumda olsa ayarı veririm ama burada kurallar daha sert. Bazı konularda cezaların çok daha artması yönünde fikrim bu da konularda boş yazımı engelleyecektir. Özellikle "fan boycu" ve "baştan savma" cevaplar yazanlar için.
Güzel bir öneri bunu ben de uygulayacağım.
Teknik Destek kategorisindeki mesajların şahsen dengede olduğunu düşünüyorum çünkü genelde sıklıkla gördüğümüz, teknik gereksinimlere sahip, söz konusu olan alan ve alanlara vakıf üyelerin o tür konulara dahil olduğunu görüyorum.

”Bilgi yeterliliği” sözünü eğer ki yorum gerektiren, çeşitli tartışma bölümlerine de yayacaksak genel olarak çok da iç açıcı olduğunu şahsen söylemeyeceğim. İnsanların bir bölümü işi mizaha dökme çabasında bir bölümü ise sadece mesaj yazmış olmak için mesaj yazıyor.
Teknik destekten gerçekten yardımcı olabilecek arkadaşların nadir olduğunu düşünüyorum ne yazık ki. Çok egzantrik konular üzerinde pek işe yarayan çözüm önerileri göremiyorum. Keşke bir sürü Recep Baltaş klonu olsa 😂
Hangi bölüm üzerinde olduğunuza bağlı diye düşünüyorum.
Bilgisayarları ve sorunlarını kapsayan konular genellikle.

Technopat Sosyal içerisinde gezinirken fark ettiğim birkaç şey oluyor genellikle. Bunlardan en çok gözüme çarpanlardan bir tanesi sosyal üyelerinin bilgi yeterliliği konusunda. Genel olarak sosyal içerisinde vakit geçirenlerin büyük birçoğunluğun amacı herhangi bir üyenin açmış olduğu konuya doğru bir çözüm önerisi getirmekten ziyade konuya yazmış olmak için yazmak, yani sırf mesaj kasayım sosyal üzerindeki etkileşimimi artırayım yönündeymiş gibi bir izlenim alıyorum. Burada zaman geçiren arkadaşların büyük birçoğunluğunun yaş kitlesinin küçük olduğunu varsayarsam ve geçmiş yıllarda açmış olduğum birkaç konuma atılmış olan mesajların çözüm önerisi getirmekten çok uzak olması ve konularımın zamanla unutulmaya terk edilmiş olduğuna şahit olmuştum. Şu an bu yazdığımı okuyan üyeler bu konumun altına yorum bıraksın ve açık sözlü bir şekilde bu konuyu tartışalım. Belki benimle hemfikir olan üyeler vardır aranızda. Sizlerin de görüşlerini merak ediyorum.

%80'i bilgisi olmayan insanların gözünü boyayıp işine çomak sokmak için mesaj yazıyor bir de tanıdığı varsa size laf sokmaya mesajlarınıza troll emojiler atmaya başlıyorlar. Konuya ilk atılan mesajlarda sorunun çözümlerini olduğu halde art arda mesaj atanlar, yazacak daha çok şey var ama gerek yok sanırım. Forumdan iyice soğudum açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı