LGS'ye 2 ay kala başarılı olmak mümkün mü?

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6,2 KB · Görüntüleme: 79
Günde 120 test sorusu, 1 deneme ve 3 saat konu tekrarı nasıl? Faydası olur mu?
Önerim yapabileceğin bir program yapman. Programında 1000 soru da yazsa yapamadıktan sonra bir anlamı yok. Lise son öğrencisi olarak sana önerim kimseden program isteme. Kendi programını kendin hazırla. Mesela bizim rehberlik servisi Türkçe için maksimum 30dk tekrar yazıyor çünkü daha fazlasında diğer öğrenciler yapmakta zorlanıyor. Ya da matematikte maksimum 1 saat soru çözümü yazıyorlar. Oysaki ben oturup 3 saat yerimden kalkmadan matematik çözebiliyorum ve çok fazla katkısı oluyor. Ben kendimi bildikten sonra rehberlik servisinin benim için yaptığı programın bana hiçbir katkısı olmaz. Kendi programını da deneyerek oturtursun. Ben mesela son TEOG'a giren nesildenim ve kitap kapağı açmadan (vallahi abartmıyorum 1 tane test çözmedim evde) 482 aldım ve geçtim. Kendini kasma. 2-3 ayda her şey yetişir.
 
LGS'de sadece 8. sınıf konularından sorumlu olduğunuz için eğer ciddi bir şekilde çalışırsanız yapabilirsiniz. Ciddi çalışmaktan kastım günlük 4-5 hatta 6 saat kadar planlı bir şekilde çalışmak.
 
Öncelikle merhaba, LGS'ye 2 ay kaldı ve ben hiç çalışmadan denemelerden 270 civarı alıyorum.

Okula 2 gün gidiyorum ve gerisini canlı ders olarak geçiriyorum ama tabii ki canlı dersler de yarım yamalak öğrendiğim konuyu yüz yüze derste anlamsız işliyoruz, bunda yapacak bir şeyim yok ve konularda herhangi bir sıkıntım yok sadece nasıl ders çalışacağım?

Bir de şegem adlı belediye kursuna gidiyorum ve oranın da kitapları var, her derse iki tane olmak üzere; soru bankası ve konu anlatımı.

Her dersin ortalama (bütün kitaplar) 3 tane kitabı var.

Denemede sonuçlarım ortalama şu şekilde:

Türkçe: 16/3
Matematik: 6/2
Fen bilimleri: 10/3
Din kültürü: 8/2
İngilizce: 5/2
T.C. İnkılap ve tarihî: 7/2


Sonuçlar böyle, genellikle matematik yeni nesil sorular ve fen bilimlerinde ki bazı ezberlenecek konular vs. beni zorluyor ;(

Ben şunun cevabını istiyorsum ders nasıl çalışırım? (yukarıda da belirttiğim soru bankalarından kaç soru çözmem gerekiyor?)

Ahh ahh... Biz bunları neden çekiyoruz ki? Millet canını düşünür, biz sınav düşünüyoruz. Neyse konuya gelirsek, kendi programını kendin kurmalısın. Sen ile biz bir değiliz. Ben LGS'ye çalışırken tüm ruhumu ve bedenimi MEB'e feda etmiştim, robot olmuştum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı