erenakgun36
Femtopat
- Katılım
- 31 Mart 2021
- Mesajlar
- 11
Kasanız mesh mi?
Evet hocam önü çubuk çubuk tıpkı parmaklık gibi Zalman S2 Mid Tower Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kasanız mesh mi?
Intel'in dahili ekran kartları AMD kadar iyi olmuyor onu demek istemiş. 2200G bile 9900k dahili GPU'da tokatlıyor.
Kasanın önü açık hocam.
Eki Görüntüle 950755
Zalman S3 dediğimiz kasa bu, yanda ufak bir hava kanalı var, o kadar.
Öyle karşılaştırmak yanlış. AMD'nin çıkardığı g işlemcileri APU ile tasarlanmış işlemciler. Ama Intel'in işlemcilerinde böyle bir durum yok. AMD 3900X de veya herhangi bir g olmayan işlemcisinde var mı? Yok. Intel de normal işlemciler olmasına rağmen var. Bu arada 9900k detayında çok hoşuma gitti. Intel bütün GPU larına aynı IGPU'yu koyuyor. i3-9100F ile i9 9900K'nın aynı anlayacağın.
Merhabalar. 2 ay kadar önce bir APU toplamaya karar verdim. Seneye de inşallah ekran kartımı alacağım. Şu anlık Intel UHD 630 grafik birimi bulunuyor ve çok düşük olmadığını düşünüyorum. Oynadığım oyunlar CS:GO, Minecraft, Valorant. Hepsinde ortalama 70-100 FPS alıyorum ama dün MSI Afterburner kurup sıcaklıklara baktım. İşlemci %45 kullanımda ancak 77 derece, arada 84-85'ler civarına kadar ulaşıyor. Stok fan kullanıyorum. Acaba bu değerler normal mi? Termal macun, stok fan kendi macunu. 2 ay oldu daha. Kasada 2 önde, 1 egzoz fan var. Sizce bu sıcaklıklar normal mi? GPU kullanımı %85/%99 arası genelde. Korkmalı miyim 70-75-80 dereceden? Sistem:
-i5 10400.
-8 GB RAM 3000MHz.
-B460M A PRO anakart. -500 GB HDD 5200RPM.
-Zalman S3 kasa 2ön 1 egzoz fan.
-Intel stok fan.
Boşta 40 45 arası ama oyunda 75 80, bazen 85 kadar oluyor.
Intel işlemcinle oyun oynamaya çalışıyorsun hadi onu geçtim stok fanla oynuyorsun en kısa sürede bir ekran kartı al.
Neyse yani buradan çıkan sonuç APU sistem diye bir tabir boşuna çıkmamış AMD işlemcileri için. Intel işin o kısmını umursamıyor. Anca internete falan giriyorsun işte onunla. AMD bu konuya ağırlığını veriyor. O yüzden o tercih edilmeli.
Şu anlık durumum yok ama 7-8 aya yakın bir 1660 alacağım mutlaka.
Kolay gelsin.Bu ısılarda kullanman için çok uzun bir süre. Tavsiyem ikinci el bir kart al 200-300 TL olsa bile.
@The G.O.A.T ancak APU işlemci alıp sonradan ekran kartı ekleyebilir? Sonuçta öyle kullanabilir. Ancak Intel tarafında öyle bir seçenek yok. Neyi zorluyorsun anlamadım. Ben zaten Intel kullanıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.