Ban açma konuları yasaklanmalı

Ban açma konuları yasaklanmalı mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    80

AXCHNEER

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
7.358
Makaleler
2
Çözümler
64
Merhaba, forumda son günlerde daha fazla gördüğüm ban açma konularından bıktım. Adam küfür ediyor, hile açıyor, hesap satıyor veya başka bir yasak şey yapınca ban yiyor. Sizce burada konu sahibi mağdur değilse mantıksız olmaz mı? Süreli olduğu halde birkaç gün beklemek yerine konu açan kişiler hala akıllanmıyor. Ben mağdur olmadığı ve haksız olduğu için yardım etmem. Mesela çevrimiçi oyunda rütbeli bir oyunda karşıya adam geliyor ve hile açıp hepinizi haksızca yeniyor. Sonra da siz rütbe düşerken o adam yükseliyor. Banlandıktan sonra banının açılması hoşunuza gider mi? Ya da size ve çevrenize küfür ettikten sonra banının açılması hoşunuza gider mi? Bir de her konunun cevabı 'açamazsın' olduğu halde ısrarla konu açıyorlar.
 
Yasaklanmamalı. İstisnai durumlar olabiliyor ki zaten Moderasyon Ekibi de böyle durumlarda gereken geri dönüşü, bu ve bunun gibi konuların sağladığı iletişim yolu ile haberdar olup konu sahibine yapabiliyor. Her ban açma konusu sizin sandığınız klişeleşmiş senaryolardan ibaret olmuyor yani.

Ha, bu gibi durumlarda iletişimi konu açarak sağlamak ne kadar doğrudur tartışılır elbet.

Edit: Konuyu anlamadım bu arada. Çok genel yaklaşılmış ve ayrıntıya girilmemiş. Forum içerisindeki banlanmaları mı yoksa "X oyununda banlandım, nasıl banımı açarım?" gibisinden saçma konuları mı kastediyorsunuz?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı