6 aydır sistem toplayamamak

Hocam 2022'nin ikinci çeyreğine anca. TSMC daha yeni karar verdi fabrika açmaya bir tane daha. Yapılana kadar aylar geçer, üretime geçmesi de öyle.
İşin ucunda para varken mümkün olan en hızlı şekilde o yeni fabrika üretime başlar diye düşünüyorum. Zira TSMC, parayı çok sever.
 
2020 başlarında 5 yıl kullandığım sistem teklediği için yeni sistem hazırlıklarına başlamıştım. Eylül gibi sistemi tamamladım ve şu an aynı sistemi almak cidden zor. 8-9k harcadığım sistem şu an en az 12-13k değerinde. Umarım ilerleyen zamanlarda biraz da olsa düşüş olur ve ihtiyacı olan insanlar daha rahat sistem toplayabilirler.
Benim laptopa ihtiyacım var. Türk satıcıdan alırsam en az 2-3 bin TL kazıklanıcam, giderim Newegg veya Amazon sitesinden alırım daha az kazık yerim daha iyi. En azından laptop piyasası dolar kuru ile orantılı oluyor.
Gf 65 thin veya Acer predator 5 modeli arasında seçim yapacağım bu gidişatla.
 
Mümkün değil. YouTube girin DataLover kanalı sürekli yayında zaten yorumlardaki çoğu Amerika vatandaşı veya Avrupa'lı. Hepsi aynı şeyi söylüyor stok yok. Onlar da bekliyor kısaca.

Kurmak istediğin maden parkurunu yurt dışından tedarik edecektim. Bizzat kendim gidip ürünleri gördüm. Stok var demek ki mümkünmüş.
 
Ben ciddi anlamda sistem toplamayı tam olmasa da unuttum.

Çevre birimlerine geçtim orada huzuru buldum orada da huzur kalmadı. Bomboş dolaşıyorum.

11 Nisan günü 1. senemi doldurup, 5000 mesajı tamamlayarak ara vermeyi düşünüyorum.
 
Kurmak istediğin maden parkurunu yurt dışından tedarik edecektim. Bizzat kendim gidip ürünleri gördüm. Stok var demek ki mümkünmüş.
Kartlar komple ülkede yok demiyorum zaten resmi olarak stoklarda yok ellerinin altında var. Arada bir kaç tane koyuyorlar onlar da anında gidiyor. Vatan'da gidin mağazaya kart olduğunu görürsünüz zaten fakat 2TL olan kart 6TL olarak satılıyor. Ama işte sizin dediğiniz şey Türkiye veya aynı alma potansiyeline sahip ülkelere özel bu stok olmaması durumu. Genel olarak tüm Dünya'da var stok sorunu sadece onu söylemek istiyorum. Almanya mesela stoklar yok aynı şekilde Almanya ekonomisi kötü bir ülke mi?
 

Geri
Yukarı