Kızların dikkatini çekmek

AyarsıZZ

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
3.027
Makaleler
1
Çözümler
10
Eskiden dış görünüşüme zerre kadar önem vermezdim. Evden çıkacağım zaman evdeki halimle direkt çıkardım, saçımı bile yapmazdım. Kızlar da gelip yanımda rahat bir şekilde takılıyordu. Son 1 - 2 aydır bunu yaparken içim rahat etmiyor. Ben de artık sokağa çıkarken ya da bir yere giderken saçımı yapmaya başladım. Fark ediyorum da son zamanlarda hep kızlar beni kesmeye başladı. 4 senelik bir arkadaşım var. O bile beni gördüğü zaman uzaktan uzaktan kesmeye başladı. Bazen tanımadı mı diye şüpheye düşüyorum, normalde gelip konuşurdu. Beni bu şekilde gördüğünden beri gözleri hep üstümde ama yanıma çok fazla yaklaşmıyor, uzaktan bakmayı tercih ediyor. Şimdi diyebilirsiniz "Sen konuşma başlat" diye. Haklısınız da ama uzun zamandır konuşmuyoruz şimdi ben konuşma başlatırsam onun için öyle hazırlandığımı onu sevdiğimi söyleyecek çok insan var. Zamanında o durumu yaşamıştım berbat bir şey. Bir de o zamanlar sevdiğim bir kız vardı o da yanıma gelip diğerleri gibi davranınca içim acıyordu. O günden beri uzak dururum böyle şeylerden. Saçımı yaptığım halim ile yapmadığım halim arasında dağlar kadar fark var. Bunu ben de biliyorum. Kızlar yakışıklı bulduğu erkeklerle neden konuşmaz da uzaktan izlemeyi tercih eder? Ya da başka bir sebepten dolayı olabilir mi? Şahsen bir kızı beğensem direkt çıkar karşısına konuşurum.
 
Alt tarafı saçını yapmışsın dostum bundan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Kendine yaptığın bakımın verdiği özgüven ile karşı tarafa istemsizce başka bir hava veriyor olabilirsin. Ne bileyim mesela özgüvenin yükselmiştir ve tavırlarında az da olsa bir değişiklik olmuştur. Karşındaki kişiler bu özgüveni kibir veyahut başka bir şey olarak anlamış olabilir.
 
Kızlar ile erkekler diye iki farklı gruba ayırman zaten kafadan kaybettirir. İnsanların bazıları utangaçtır bazıları ise kendine daha güveni yüksek olduğu için bu tarz konularda diğerlerine göre daha rahat davranır. Bana hislerini, düşüncelerini açan çok kız oldu. Arkadaş olmak için yanaşan da oldu, arkadaş olmadan direkt tanışma teklifi edende oldu, arkadaşını gönderen de oldu. Yani yanlış bir genelleme.
Onları görmezden gel ve kötü davran. Bırak ayağına gelsinler. Sakın yelkenleri suya indirme. Yüz verme fazla. İşini görecek kadar yaklaşmalarına izin ver yeter.
İlkokulda belki işe yarar taktiklerinde olgun aklı başında hiç kimse kendine bu şekilde davranan birisine ilgi duymaz söyleyeyim. 😄
 
İlgi çekmek istiyorsanız, ilgi çekmek adına kendinizi paralamayacaksınız. Ayrıyeten insanların iyi/kötü her davranışında da mantıklı, elle tutulur bir neden arayışına girmek akıl kârı değil. Bu konuda kendi zihin yapınızı ve zihninizde anlık olarak geçen düşünceleri, gözlemci kişinin zihninde oluşturduğu ve fikir edinmek adına kurguladığı düşünceleri baz alaraktan; sorunsalınızı çözmek adına göz önünde bulundurabilirsiniz. Bir nevi empati kuracaksınız bu doğrultuda.

En basitinden yolda yürüyorken, kaldırımda yüzüstü uyuyan bir adam gördünüz diyelim. Diyebilirsiniz ki "Bu adam aklından ne geçiriyor?" bunun ardından düşünüp derin anlam ve mantıklı bir amaç arayışına girersiniz; oysa ki işin aslında, adam aklından hiçbir şey geçirmeden, kafa bulanıklığı ile keyfî yatıyormuş.

Gibi gibi...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı