8. ve 12. sınıflar okula gitmeye devam ediyor

Sınava gireceğiniz için. Ha sen diyorsan, ben uzaktan eğitim sonucunda da çatır çatır sınavımı olurum, istediğim yeri kazanırım, o zaman diyecek sözüm yok. Uzaktan olur laf ederler nasıl öğreneceğiz diye, yüz yüze eğitime geçilir ne olacak bu virüs derler. Sıkıntı yönetende değil yönetilende.
 
Gerçekten sizi anlamıyorum. Uzaktan eğitime sövüyorsunuz, sınav yılımız diyorsunuz. Okullar açık kalınca suçlu oluyor. E kapatınca da suçlu. Ne istiyorsunuz?

Vakaların artmasına laf edecekseniz o halkın zeka seviyesini bir kez daha ortaya koymasından başka bir şey değil. Gerçekten kimse zorunlu olmadığı zamanlarda dışarı çıkmasa pandemi ülkede çoktan biterdi. Şu an bile sokakta millet top oynuyor. Sağdan soldan duyuyorum, ramazan geldi mukabele okuyoruz diyorlar. Bunu diyenler 3 gün önce, sonradan pozitif çıkan temaslı biriyle yufka açıyor.

Bu yüzden ne desen boş, ne desen güleceğim.

Siz de haklısınız hocam ama bu bazı kişiler maalesef söz dinlemez laftan anlamaz kişiler. Öğrencilere gelecek olursak, bazı öğrenciler haklı bazı öğrenciler haksız, benim arkadaşım var hiç canlı derslere katılmıyor evde yatıyor sınav yapılacağı sırada iptal olsun doğru düzgün eğitim görmedik diye ağlıyor. Halbuki benim girmediğim tek bir ders bile yok ve sınavlarda da rahatça soruları çözüp yüksek notumu aldım.
 
Hocam sınavları yapmasınlar yeter.
Adam seni nasıl değerlendirecek? Ben de sınav olmamak istiyorum ama paşa paşa kameralı kameralı sınav oluyorum. Hem de bilgisayar mühendisliği okurken afet yönetimi isimli seçmeli dersten kameralı sınav oluyorum. Üstüne sizi yormayacağım, sınav yapmayıp ödev vereceğim deyip vize yapsa 5 saat vaktimi almak yerine ödev ile 15-20 saat vaktimi alan ve bu vaktimi ödevi vize haftasında vererek olmayan vaktimden alan hocalar var.

Yapacak bir şey yok. Hayatta her istediğiniz olmaz. Ya oturup çalışır, duruma adapte olmaya çalışırsınız ya da böyle konular açıp ağlayıp durursunuz.
 
Adam seni nasıl değerlendirecek?

Hocam, o adamlar ders açmıyor ki. İlk dönem ders açıyorlardı, konular hakkında az buçuk fikrim olurdu, yine iyi bir puan alıp geçerdim sınavı. 2. dönemde hiç ders açılmadı ve hocalar çok insafsız davranıyorlar.

Ya oturup çalışır, duruma adapte olmaya çalışırsınız ya da böyle konular açıp ağlayıp durursunuz.

Ağlamaya fırsat verseler ağlayacağım.
 

Geri
Yukarı