Ramazanı unutmak ve yanlış bir hareketi unutamamak

Ertelemenin vebalini biliyorum. Günah ve kabul de ediyorum. Yapacak bir şey yok. Bu kadar emeğimi çöpe atamam. Bir şekilde telafi edeceğim.
Erteleyerek en doğrusunu yapmışsın çünkü gireceğin sınavın telafisi yok ama orucun her sene tekrar kılındığından en azından bir telafisi var. Bol bol dua et hiçbirşey olmaz
 
Yanlış anladıysanız genel bir tekrar edeyim. İnsanların önünde yemiştim ve farkedince kalktım ve hala utanıyorum. Ayrıca size tutmamamla alakalı bir şey sormadım ki bununla ilgili konuşmanız doğru değil. Sınav önemli, ve zaten dört dörtlük bir insan değiliz. Oruç tutup da namaz kılmayan ahlakı düzgün olmayan kaç kişi tanıyorum. Benim yardım istediğim anı unutma gibi bir şeydi. Neyse teşekkür ederim.
 
@Sweet
Oyuncak bu değil, sınav gibi şeylerle de bahane edilmiyor.
Hocam bakın orucun Allah nazarında bir telafisi var ama çocuk belli sınava hazırlanıyor.Eğer bu sınavı kazanamaz ise uzun süreler mutsuz olarak geçirecek. Bende mesela sağlık sebeplerinden tutamıyorum seneye telafi edeceğim İnşallah
 
Kendi isteğinle orucunu başka bir zamanda tutamazsın. Ramazan orucunu Ramazan ayında tutmak farzdır.
Allah'a tövbe et ve bir daha aynı hatayı yapmamaya çalış. Ve kendine bela okuma kardeşim.
Hastalık vesire ertelemesi mübah olan şeyler var. 30x61 gün yapmamı düşünmüyorsun herhalde. En azından namazlarımı arttırmaya çalışıyorum ve hiç yoktan iyidir sonra tutacağım.
Unutarak mı yedin yoksa bilerek mi?

Unutarak yediysen bir sıkıntı yok çünkü kastın yok ama bile bile yediysen kefaret (60+1) tutman gerekiyor.
Arkadaşım ben oruç tutmuyorum. Bozma gibi bir şey değil yani. Ramazan olduğunu unuttum milletin oruçlu olduğunu farkedemedim o an.
 
@Sweet

Hocam bakın orucun Allah nazarında bir telafisi var ama çocuk belli sınava hazırlanıyor. Eğer bu sınavı kazanamaz ise uzun süreler mutsuz olarak geçirecek. Bende mesela sağlık sebeplerinden tutamıyorum seneye telafi edeceğim inşallah.

Hocam oruç tutan sınavı kazanamıyor muymuş? Oruçlu da girse oruçsuz da girse kaderinde ne varsa o olur.
 

Geri
Yukarı