Yeni neslin hayali şeylere çok takılması

Sizin de eski nesil olarak böyle bir konuya takılmamanız gerekirdi. Ayrıca bahsettiğiniz konu fantaziye girer daha çok. Yani nesil veya yaş ile alakalı bir durum değil. Ben de 31 yaşındayım fakat Anime kızları bir başka oluyor :D Bu takıntı değildir yani kısaca. Gençlerin ilgisini çeken alanlara takıntılı kalmasında bir sorun yok bence. Yoksa ne yapsın bu çocuklar pandemi döneminde eve kapalı. İlla ki bir şeylere saracaklar. Çok normal.
Güncel nesli incelemek hoşuma gidiyor, o yüzden takılıyorum böyle şeylere 🙃.
 
Sizin de eski nesil olarak böyle bir konuya takılmamanız gerekirdi. Ayrıca bahsettiğiniz konu fanteziye girer daha çok. Yani nesil veya yaş ile alakalı bir durum değil. Ben de 31 yaşındayım fakat anime kızları bir başka oluyor :D bu takıntı değildir yani kısaca. Gençlerin ilgisini çeken alanlara takıntılı kalmasında bir sorun yok bence. Yoksa ne yapsın bu çocuklar pandemi döneminde eve kapalı. İllaki bir şeylere saracaklar. Çok normal.

Buna kesinlikle katılıyorum zaten yaşadığımız ülke sebebiyle ekstradan stres geliyor salında bunlarla eğlenelim bari.
 
Anime izleyip bağımlı olanları sevmiyorum, ayrımcılık yapmayın diyecekler ama bana itici geliyor. Normal sevdiğim film gibi izliyor ve kapatıyorum. Yeni nesil hayali şeylere çok takılıyor ve hiç araştırmıyor. Diyelimki A kişisi çok ünlü veya çok takipçisi var, o ne derse doğrudur tavrına giriyorlar. Halbuki doğrusunu araştırmayı akıllarına bile getirmiyorlar. Bulunduğum neslin bazı kesimlerinden utanıyorum...
 
Dünya değişiyor, insanlar neredeyse basit bir internet bağlantısı ve klavye kullanımıyla kültür bombardımanına tutulabiliyor. Böyle farklı zevklerin çıkması çok normal. Toxic olmadığı sürece tabii.
Bu kadar küresel olan bir ortamda ne bekliyordun? İnternet hayatın her yerine girmiş durumda. Her kuşak kendisinden sonra gelen kuşağa b*k atıyor.
Kesinlikle.
 
Tübitak'a proje çıkaran ne bileyim Stanford'u kazanan Z kuşağı çocuk da var, kendi sümüğünü yiyen Z kuşağı çocuk da var. Hatta Tiktok çeken Z kuşağı çocuk da var. O çocukla bu çocuğun ne alakası var? Niye sadece yakın tarihlerde doğdular diye onları aynı kefeye koyuyorsunuz? Gençlerin bireysel karakterinin ölmesine sebep oluyor bu yaklaşım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı