Yeni neslin terbiyesiz yetişmesi

Az önce yaş ortalamaları 12-13 olan bir çocuk topluluğu ile karşılaştım. Ben yolun başındayken kendi aralarında küfürlerle birbirleriyle konuşuyorlardı. Her neyse, ben yaklaştıkça bana odaklanmaya başladılar. Daha sonra içlerinden birisi benim yürüdüğüm yöne doğru topu vurdu. Önce ses etmedim ve yoluma devam ettim. Ardından çocuğun bunu kasıtlı olarak yapmaya çalıştığını fark ettim. Çocuk arkamdan hızlıca gelip topu tekrar benim ayağıma çarptıracak şekilde vurmaya çalıştı. Bizler de sokakta büyümüş bir nesil olarak o çocuğa anlayacağı dilde uyarmak istedim ve topu uzak bir yere diktim ardından tatlı şekilde (!) uyardım. Daha sonra çocuk topunu almaya gitti ben de yoluma devam ettim.

Yeni nesil neden böyle psikopat ve deli cesareti ile yetişiyor? Biz o yaşlarda elbet küfür ediyorduk ama yanımızdan insanlar geçerken asla küfür etmemeye çalışıyorduk. Bu nesil insanların yanında küfür etmeyi bırakın yoldan geçen insanlara laf atar olmuş. Bunun yanı sıra cins saç tıraşı kestirip gelene geçene dik dik bakan 14-15 yaşındaki çocuklarla da elbet bir kez karşılaşmışsınızdır.

Ben yeni nesildeki bu terbiye bozukluğunu internet çağının içerisine doğmuş olmalarına bağlıyorum. Ne kadar iğrenç, pislik ve terbiye dışı olay varsa bu internet ortamında görüp bunların doğru olduğu bilincinde yetişiyorlar diye düşünmekteyim.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Haklısınız. 10 yaşındaki çocuk Discord'da MERNİS verileriyle tehdit ediyor. Çocuklara PC / telefon alanın ya aklı yoktur ya da çocuğunun yaptığından haberi yoktur.

Sanal ortam ile gercek hayati karistiran nesil olarak tanimlayabiliriz. Hani klavye delikanlisi diye bir tabir var, sokaktaki serseriler veya begenmedigimiz tipler genellikle bu tipler.

Arkadaslar ornekler bitmez ama cocuklariniza veya tanidiginiz ve deger verdiginiz cocuklara sanal ortam ile gercek hayatin farkini anlatin, ogretin. Yoksa sonuclari siz sokakta yasiyorsunuz.

Konuyla alakasız yobaz düşüncelerini belirtip sonra da yanıtlanmasını istemiyorsun utangaç animeci seni.
Kanka sen sorunlumusun benim hakaret ettiğim mesajımı bul eyvallah. Ben sadece fikrimi söyledim ben böyle böyle diye aşağıladım mı? Bana cevap verme diyorum utanmadan sen yazıyorsun istemiyorum seninle konuşmak hadi işine.

Bebe gelmiş dayılık taslıyor, çektim kulağını yolladım markete. Bu sözler bu nesli bu hale getiren etmenlerden birisi, ancak siz bunu önemsemeyip sözlerin dediğini yaparsanız size "abi" olarak hitap etmeye ve saygı duymaya başlarlar.

Bende bununla ilgili bir olay yaşandığı için konu açtım. Son dönemlerde özellikle lise ve ortaokullu öğrenciler eski nesil gibi değil. Eskiden terbiye denen ahlaksızlık denen bir şey olurdu. İnsanların utanma duyguları yok olmuş resmen.

Allahın belası kötü sokak ortamları ve sıfır bir gibi diziler yüzünden de ondan. Ailem bana hep dışarı çık diye baskı yapıyor ama bilmiyorki eğer dışarı çıkarsam bana evde bütün gün bilgisayar oynamam için yalvarır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı