RAM yükseltmenin CPU'ya etkisi nedir?

ylcnaltnsy

Decapat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, laptopumda 16 GB'lık RAM'ı 32 GB RAM'e yükseltirsem bunun CPU sıcaklık değerlerine bir etkisi olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, laptopumda 16 GB'lık RAM'ı 32 GB RAM'e yükseltirsem bunun CPU sıcaklık değerlerine bir etkisi olur mu?

İşlemci kontrolcüsü bunu kaldırdığı sürece hissedilir bir etkisi olmaz. Sıcaklık sıkıntısı olmaz ancak bu RAM'ler çok yüksek hızlarda çalışıyorsa bazı işlemciler kaldıramayabiliyor, mesela atıyorum 2 çubuk 3600 MHz çalışıyor ama 4 çubuk yapınca çalışmıyor siyah ekran veriyor gibisinden örnekler olabiliyor. Bunu belirleyen şey silikon kalitesi.

OC yapmıyorsanız her türlü takar kullanırsınız.
 
CPU sıcaklığına herhangi bir etkisi olmaz. 16GB RAM ise günümüz için yeterli. Onun yerine güzel bir macun ve soğutucu ile sıcaklık problemine çözüm bulabilirsiniz.

Tek kanal 16 GB ise çift kanala yükseltmek mantıklıdır, performansa büyük katkısı olur. RAM miktarı olarak 16 GB yeterli olduğu doğru. Yetmediği oyun görmedim henüz.
 
Ram yükseltmek işlemcinin ısı değerlerini etkilemez. Bu iyi bir şey.
Ancak siz 32GB yaparak boşuna para vermiş olursunuz. 16 da kalın paranızı ileride daha mantıklı yükseltmeler için kullanırsınız. :)
 
Hocam kasa içindeki parça sayısı arttığında hava hacmi azalacak ve gazın yaptığı öteleme hareketlerine bağlı olarak kinetik enerji artacaktır. Eğer böyle bir durum olursa ciddiye alınmayacak bir sıcaklık artışı olabilir ancak endişelenmenize lüzum yok. 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı