iOS uyumlu hesaplı ve kaliteli TWS kulaklık önerisi

1- Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2


2- Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2



İkinci önerdiğimin ses kalitesi daha iyi lakin kulakta bir tık uzun duruyor.
 
Hocam merhabalar. Bildiğim kadarıyla iOS ile tamamen uyumlu (tamamen dememden kastım Airpods veya Airpods Pro gibi sistemle tamamen entegre) bir kulaklık yok. Ancak bazı kulaklıklar var ki bu açığı kapatıyor. Demek istediğim şey, yazılım desteği olan aynı zamanda AAC codec desteği olmayan (iOS'ta AAC, AptX ve LDAC gibi codecler bulunmuyor.) kulaklıklar mevcut. Eğer bütçe aralığı ve belli özellikler belirlerseniz daha iyi yardım edebilirim.
 
Hocam merhabalar. Bildiğim kadarıyla iOS ile tamamen uyumlu (tamamen dememden kastım AirPods veya AirPods Pro gibi sistemle tamamen entegre) bir kulaklık yok. Ancak bazı kulaklıklar var ki bu açığı kapatıyor. Demek istediğim şey, yazılım desteği olan aynı zamanda aac codec desteği olmayan (iOS'ta aac, aptx ve ldac gibi codecler bulunmuyor.) Kulaklıklar mevcut. Eğer bütçe aralığı ve belli özellikler belirlerseniz daha iyi yardım edebilirim.

800 TL üzerine çıkmayı düşünmüyorum. Dediğiniz doğru tamamen uyumlu bulmak zor ama en azından büyük sıkıntı yaratmasın. Bu konuda Samsung'ya da Huawei gibi direk ekosistem oluşturulması için üretilen kulaklıklara pek yönelmeyim diyorum.
 
Hocam merhaba. Kusura bakmayın, mesajınızı görmedim.
Airpods tarzı önerebileceğim kulaklık QCY T8 olacaktır.
Ürünün ses profili ciddi anlamda çok güzel, tabi aldıktan sonra güncelleme yaparsanız. Ses profili dengeli, sahnesi çok fazla olmasa da geniş ve vokaller cidden rahatça duyulabiliyor. Baslar, midler ve tizler birbirine karışmıyor ki bu benim için çok iyi bir şey.
Mikrofonun yeterli olduğunu söyleyebilirim ancak en iyisi diyemem. Her ne kadar her iki kulaklıkta da ikişer adet mikrofon olsa da o kadar da iyi bir gürültü engelleme ve konuşma performansı veremiyor size açıkçası. Yani konuşma yapılır ama iyi bir şekilde yapılmaz bence.
Bu ürünün dokunmatik paneli kulaklıkların arkasında değil, üstünde. Benim için çok kullanışlı açıkçası ancak bu duruma biraz alışmanız gerekebilir, zira her dokunuşta kulaklığın şekli bozulabilir. Gerçi ben böyle bir şey yaşamadım ama bilmekte fayda var.
Bu arada ürünü yapan adamlar çaktırmadan ürüne bir "Oyun Modu" koymuşlar, ancak bunun varlığından bahsetmemişler. Sağ kulaklığa üç defa dokunduğunuzda devreye giriyor ve anlaşılır bir şekilde var olan gecikme farkını hemen hemen ortadan kaldırıyor diyebilirim. Yani kullanışlı ama duruma göre değişir. Zira oyun oynuyorsanız her Bluetooth'lu kulaklık gibi gecikmeyle karşılaşabilirsiniz; müzik veya film için geçerli değil bu durum.
Ürünün yazılım desteği var, iOS için de geçerli. Mahrum kalacağınız tek durum AAC codec desteği olacaktır ama çok da önemli olduğunu söyleyemeyeceğim. Zira hala geçerli olan SBC codec desteğine sahip bir ürün, iOS ürünlerinde de bu codec mevcut. Bu arada uygulama üzerinden ürünün ne kadar şarjının kaldığını görebilirsiniz, dokunmatik ayarlarını değiştirebilirsiniz (bence değiştirmeyin), ürünün güncellemelerini kontrol edebilirsiniz ve de kızıl ötesi sensoru açıp kapatabilirsiniz.
Bu arada ben ürünü Aliexpress'te aldım ve benden önce alanlarda AAC desteği yoktu. Türkiye'de bu ürün sonradan satılmaya başladı ve belki AAC desteği yoktur, mutlaka sormakta fayda var. Ben aldığımda 130 TL ödemiştim ve fiyatını sonuna kadar hak ettiğini söyleyebilirim.
Eğer ki tasarımını beğenmediyseniz QCY T7 modeline bakmanızı öneririm. Ancak ben onun ses profilini çok beğenmedim, sesler biraz boğuk ve birbirine karışıyor. Tabi T7 modeli T8 modeline göre daha rahat bulunan bir ürün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı