Microsoft Edge vs Opera GX

Normalde ben de Edge kullanıyordum son güncellemeden sonra çok yavaşladı Chrome kullanmak istemediğim için gx kullanmaya başladım ama, Firefox çok iyi deniliyor ona da bir göz atacağım.

Gx'yi hemen kaldır. Firefox kur. En azından verilerin satılmaz 😉
 
Gizlilik sorunları dışında normal Opera'ya göre GX'in aşırı fazla sorunu var. Opera geliştirme süreci diğer büyük tarayıcılara göre yavaş. Bu yüzden oluşan kronik sorunlar önce Opera tarayıcısında düzeltiliyor. GX tarayıcısında ise bu güncellemeler 2-3 hafta geç gelebiliyor. Keşke Vivaldi gibi tek bir tarayıcı olarak yayınlasalar. İnanın çok daha fazla kitleye hitap ederler.

Opera GX tarayıcısının sosyal ve Opera forumlarından gördüğüm kadarıyla CPU tüketim, alakasız yerlerde çöküp tüm çerezleri silme, belirli sitelerde bellek sızıntısı ve özellikle Türkiye tarafında Güvenlik, sertifika gibi sorunları var. Bir de koyu teması çok göz yorucu. Opera'nın normal sürümündeki gibi bir gri tema gelse daha iyi olur.

Bana göre Canary ya da Nightly sürümü olmayan tarayıcılar kullanılmaz. Edge, Chrome, Firefox ve Brave tarayıcılarının günlük güncelleme alan bu sürümleri bulunuyor.

Opera kullanmak istiyorsanız, Opera'nın normal versiyonunu tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı