Türkiye'de çoğu bilgisayar zombi!

BurakMirsıl

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selam arkadaşlar. Size muzdarip olduğum bir konuyu anlatmak istiyorum.
Bilgisayarıma bugün format atacaktım ve lisansı çoğu kişi gibi crackli yapacaktım. Bir an düşündüm, madem adamlar 800 TL'lik işletim sistemini kırıyor, peki bize neden bedavaya veriyor? İndirirken herkesin bildiği gibi güvenlik duvarını kapatıyoruz. Bütün bilgisayarımız onlara emanet. Tüm yeni bilgisayar alanlar, format atanlar bunu kabul ediyorlar. Belki çoğu kişinin oyunlarda düşük performans almasının ve fanlarının ısınmasının sebebi budur. Neden bunları kimse önemsemiyor? Neden herkes para vermemek için crack indiriyor? Hani biliyorum ülkemizin ekonomisi çok çok iyi değil ama bunu bireysel olarak durdurmalıyız. Bu kadar bilgisayara bulaşan virüslerin bir gün illaki büyük etkileri olacaktır. Yorumlarınızı merak ediyorum.
Konuyla ilgili haber ektedir.
 
Hocam güvenilir yerlerden indirirsen bulaşmaz. Ben bilgisayarıma 3 yıldır korsan oyun indiriyorum. Kasperksy kurulu bilgisayarda en fazla 2-3 kez uyarı verdi bana. O da crack, patch gibi şeyler. Korsan program indirmeyi bilmeyenler, yeşil butonlara tıklayanlar virüs yer ama benim gibi korsan oyun indirmeyi bilenler yemez.
 
Kaynakta 2017 tarihini görmek yetti.

Olaya gelecek olursak bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir sürü kişinin kullandığı aşikar. Bir çocuğa tablet verince bile ne hale getirdiğini görebiliyoruz. Çözüm insanları eğitmek. Eğitilmek umurlarında mı veya eğitilebilecek durumdalar mı, hiç sanmıyorum.
 
Böyle bilgisayarlar Botnet saldırılarında kullanılabiliyor, ve bunun da aslında 5237 sayılı kanuna göre cezası da var. En olmadı ya OEM kod kullanılmalı, ya da sağ altta Etkinleştir yazısı yazsın ama güncelleme gelir yine.
Retail kullanılmalı. @Eray T hocam üzgün atmışsınız bulaşır anlamında dediniz galiba ben hep korsan indiririm. Kaspersky kurulu bilgisayarda. İndirdiğim korsan oyunlarda sadece 2-3 kere demiştir virüs diye. O da crack, patch, key oluşturucu gibi programları algıladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı