SSD'ye neler yüklenmeli?

burycs

Centipat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
115
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
SSD'ye en önemlisi Windows mutlaka SSD'ye yüklenmelidir.
SSD'nin amacı yavaş açılan oyunları hızlı açılmasını sağlamaktır ve Windows'un daha hızlı çalışması içindir.

SSD'ye sık sık oynadığınız oyunlar değil, sadece ve sadece yavaş açılan oyunları ve açık dünya oyunları/battle Royale oyunları yüklemelisiniz.
Örneğin;
GTA 5 story mode, GTA 5 bildiğiniz gibi çok yavaş açılır.
PUBG; bildiğiniz gibi PUBG çok geniş bir haritası var ve grafik kaplamaları yavaş yüklenir kötü bilgisayarlarda, maça olduğunca hızlı bağlanmak için ve haritanın hızlıca kaplamaları yüklemesi için işlemciye yardımcı olmak amacıyla SSD'ye yüklenmeli.
CoD; Warzone; Aynı şekil PUBG gibi olduğu için SSD'ye.
CS:GO ve Valorant; harita yüklenmesi/maç yüklenmesini hızlandırmak amacıyla yüklenebilir.
LoL; LoL MOBA oyunu olduğu için ve yüklenmesi birazcık zaman aldığı için isterseniz yüklenebilir ama hafıza düşükse boşuna yüklemeyin.

SSD'ye neler yüklenmemeli?
SSD'ye düşük boyutlu oyunlar, oyun başlaması diğer oyunlara göre daha hızlı açılan oyunlar yüklenmemeli.
Eğer kullandığınız SSD'ye çok fazla hızlı açılmasını istediniz oyunlar çok ve eğer SSD'nizin kapasitesi 120GB/250GB gibi az bir hafızası varsa kesinlikle dengeli kullanın 50GB ve üstü oyunları kesinlikle HDD'e yükleyin mutlaka.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Depolamak için birebir ancak dediğiniz gibi ben de önermiyorum. SSD çoğunlukla oynadığım oyunları/programları atıyorum HDD sadece müzik, video, az kullandığım oyun/programlarla dolu.

Sürekli yeni çıkan oyunları deneyenler olursa nasıl düşük boyutlu SSD'ye yüklesin ve sürekli oyun yükleyen biri hemen SSD'yi doldurur. HDD'nin amacı arka planda olan yeni deneyeceğiniz bitirince sileceğiniz oyunları yüklersiniz assains Creed gibi outriders gibi yani bende anlıyorum demek istediğini ama 1TB SSD'ler 1bin TL'den başlıyor yani çoğu kişi HDD kullanır bende hani 120-250-500GB SSD kullananlar için yazdım bunları. Hani zengin bir adam olsa zaten basar orada 5TB M.2 SSD'yi Technopat Forum'da da işi olmaz zaten buraya gelip bu konuya bakacak kadar :D. Ben burada orta seviye ve bir tık üstleri olan PC kullanan kardeşlerimiz için yazdım.
 

Geri
Yukarı