Forumdaki "hocam" samimiyetsizliği

Nefes veriyoruz, cama bakıyoruz.
Nefes verince ho diye ses çıkardığımızı hatırlıyoruz.
Cama bakınca da beynimiz "cam" diye düşünüyor.
Birleşince "ho cam" oluyor.
Böylece siz değil beyniniz söylemiş oluyor.
external-content.duckduckgo.com.jpg
 
Tıpkı yeni YouTuber'ların her cümlede "arkadaşlar" demesi gibi forumda yeni üye olanların da sürekli "hocam" demesi bence normal. Yeni üyeyken ben de öyleydim.

Çok sık kullanıldığında kabak tadı verebiliyor ancak gerçekten hak eden kişilere denildiği zaman bence bir problem yok, aksine samimi ve hoş bir hitap şekli.

16 sayfa ne konuşuldu burada ya 😮
 
Önceden forumlarda ben de bolca kullanırdım fakat artık cılkı çıkmış durumda. Samimiyetsizliği geçtim, sürekli kullanılması sebebiyle mide bulandırıcı. Ve özellikle Sosyal'de diğer üyelere nazaran bu tabiri kullanan üyeler oldukça yeniler. Neden bu kadar fazla kullandığınızı merak ediyorum.

Haklısınız aslında hocam, sözlüğümüze daha fazla terim ve kelime anlamı gerekiyor.
 
Öğretmene hiçbir zaman hocam demedim demem bence de samimiyetsiz ve alakasız bana göre şu söyle

Öğretmen eğitim veren

Hoca dini işlerle ilgilenen.
 
Sosyal'de diğer üyelere nazaran bu tabiri kullanan üyeler oldukça yeniler. Neden bu kadar fazla kullandığınızı merak ediyorum.
Yenilikle yahut eskilikle pek bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Samimiyetsiz olduğunu da düşünmüyorum. Ben soru sorduğumda bana gerçekten yardımcı olmaya çalışan, benden daha bilgili insana hocam derim. Sonuçta bir şey biliyor ve bunu başka bir insana öğretiyor. Hadi bunu geçtim, adını, sanını, yaşını bilmediğin bir kişiye nasıl hitap edeceksiniz? Etiketleyerek, ismini yazarak diyorsanız diyecek bir şeyim yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı