Merhabalar,
Konu zaman aşımına uğramış amacım aynı problemden muzdarip değerli forum üyelerimizin ilerleyen zaman diliminde aynı hatayla karşılaştığında yardımcı bir bilgi bırakmak.
Sorun "Dokunmatik Klavyeyi ve El Yazısı Paneli Hizmeti"nin devre dışı ve çalışmıyor olmasıdır. Sorunla alakalı birkaç çözüm sundum istediğiniz yoldan sorunu çözebilirsiniz. 1 ve 2 nci yol manuel olarak yapılmakta 3. yol hazırladığım. Reg (Regedit) dosyasını indirip çift tıkladığınızda otomatik olarak sorunu çözmektedir.
1. Win+R Tuşlarına basıp services.msc yazarak enter yapıyoruz. Sağ panelde bulunan hizmetler listesinden 'Dokunmatik Klavyeyi ve El Yazısı Paneli Hizmeti" ne çift tıklıyoruz, Başlangıç Türü: Otomatik - Hizmet Durumu bölümünden Başlat diyoruz, Uygula ve Tamam diyerek çıkış yapıyoruz, bilgisayarımızı yeniden başlatarak Windows Terminaldeki yazma sorununu aşmış oluyoruz.
2. Masaüstünden bilgisayarım'a sağ tıklayıp 'yönet' diyoruz. Açılan pencerede "bilgisayar yönetimi(yerel)" seçeneğinin üzerindeyke sağ panel de bulunan "hizmetler ve uygulamalar" - "hizmetler" e tıklayıp yine açılan pencerede sağ panelde bulunan listeden 'dokunmatik klavyeyi ve el yazısı paneli hizmeti" ne çift tıklıyoruz, başlangıç türü: Otomatik - hizmet durumu bölümünden başlat diyoruz, uygula ve tamam diyerek çıkış yapıyoruz, bilgisayarımızı yeniden başlatarak sorunu düzeltmiş oluyoruz.
3.
Dokunmatik Klavye & El Yazısı Reg Dosyası dosyayı indirerek çift tıklayıp Tamam diyerek sorunu halledebilirsiniz.
Umarım bu döküman ilerleyen zaman içerisinde bir arkadaşımıza yardımcı olur.
Hepinize mutlu forumlar dilerim..