Korsan oyun kul hakkı mıdır?

Bir korsan kullanıcısı olarak söylüyorum. Evet, kul hakkı. Bunu anlamak zor değil. Adamların emeğinin karşılığını vermeden bir ürünü kullanıyorsunuz ve hala soruyorsunuz. Kul hakkının hiçbir bahanesi yoktur. Yapımcıya özel olarak ulaşıp sorduğunuzda hakkını helal etmesi lazım, diğer türlü kul hakkı.
 
O kadar insan çalışıyor para kazanmak için çabalıyor ve sen ücretli oyunu bedavaya indirerek çalışanların hakkını yemiş oluyorsun.
Cevabı içinde zaten.

Gerçek anlamda birinin oyun için parası yoktur, kendisi kazanmadığı için başkasından harçlık almaya muhtaçtır mesela bunları bir yere kadar anlıyorum. O kişi oyunu oynamasa da şirket için bir şey fark etmez, korsan oynasa da. Asıl sorun parası olduğu halde "single player oyuna para verilmez" ya da "oyuna para verilmez" diyen hırsız prototipleridir. Bunlar yarın bir gün ceza yemeyecek olsalar senin evine de girerler, arabanı da alırlar. Ahlaki gelişmişlik ve medeniyet düzeyiyle alakalı bu konu.
 
Evet kul hakkıdır. Fakat insan istese de istemese de bir şekilde korsana bulaşıyor. Kul hakkı evet kötü bir şey ama ben korsan kullanıyorum. Pek bir çarem de yok zaten. Kimsenin yok.
 
Sizce crack oyun günah mıdır? Kul hakkına girer mi? Malum, ülkemizdeki oyun fiyatları yüzünden korsan oyun kullanımı arttı. Bence kul hakkına girer. O kadar insan çalışıyor para kazanmak için çabalıyor ve sen ücretli oyunu bedavaya indirerek çalışanların hakkını yemiş oluyorsun. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Oyun online olmadığı sürece para vermem.
 
Öbür tarafta öğreniriz kasmaya gerek yok.
Doğru.
azrail_753914.jpg
 

Geri
Yukarı