En sevdiğiniz Müslüman ülke

Gene gelmiş ultra seküler arkadaşlar. Konuyu açan üye İslam ülkesi dememiş, Müslüman ülke yani Müslümanların çoğunlukta olduğu ülke demiş. Sakin olabilirsiniz bence. Soruya cevabım ise Endonezya. Doğası çok güzel.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Teşekkürler hocam, nefes alacak alan bıraktınız sonunda. Sanki ben Türkiye'nin yönetimine İslam'ı getirmek istiyorum, cemaatçiyim gibi hissetmeye başladım arkadaşlar sağolsun. :D
 
Türkiye ateist mi? Yüzyıllardır Müslüman ülkeler sınıfındayız zaten. İslam'la veya şeriatla yönetilmiyoruz, laik seküler bir devletiz. Hayır, zaten demek istediğim şey Türkiye'nin Müslüman olup olmaması değil, kendi ülkemizi de sevip sevmediğimizi dahil etmekti. Yine konuyu savaş alanına çevirmeye çalışıyorsunuz.

Ateist değil. Laik'in anlamı din ile devlet işlerinin ayrı tutulması. Türkiye cumhuriyetinin kağıt üzerinde dini yok gözükse de şu dönemde ülkemize bakıldığında hiç de laik bir devlet gibi kararlar almıyor. E tabii halkın çoğu da Müslüman olunca ülke Müslüman ülke sanılıyor.
 
Boşuna tartışma çıkıyor. Konu sahibinden ricam açıklamayı çoğunluğu Müslüman ülke olarak değiştirmesidir, uzamaz tartışma.

Ben buna göre cevap verecek olursam Türkiye'yi seviyorum.
Başka bir tartışma konusu yaratmak için belirtmiyorum ama ülkelerin genel olarak din konusundaki tutumu da çok saçma mesela bizim ülkemizde doğan çocuğun nüfus kaydında direkt "dini: İslam" ibaresi ekleniyor ki çoğu insanın da taklidi iman yaptığını düşünürsek yani çoğunluk diyoruz ama o çoğunluktaki oran da kesin değil.
 
Ateist değil. Laik'in anlamı din ile devlet işlerinin ayrı tutulması. Türkiye cumhuriyetinin kağıt üzerinde dini yok gözükse de şu dönemde ülkemize bakıldığında hiç de laik bir devlet gibi kararlar almıyor. E tabii halkın çoğu da Müslüman olunca ülke Müslüman ülke sanılıyor.
Hocam hangi ülke şu anda gerçekten Müslüman ki? Bu konu tartışılır ama amacım inan ki bu konuyu tartışmak değil. Demek istediğim sadece Müslüman ülkelerden hangisinde yaşamak isterdiniz? Bu.
 
Mısırın dışında mezopotamya bölgesi, medeniyetin en önemli yerlerinden biridir. Ülke olarak günümüz Suriye'sini, Irak'ını, İran'ını sevmem ancak güçlü bir tarihi bölgedir. İran'ın genel olarak kültüründen etkilenmiş bir toplumuz, ayrıca dönemin ilk süper gücü İran'dır, İran benim gözümde ayrıca bir değerli ve tarihi yönden etkileyici bir ülkedir, aynı zamanda bir çok eser korunmuş ve restore edilmiştir, muazzamdır. Yemen denizciliğin ilk ortaya çıktığı yerdir, Suudi Arabistan zamanında din ile yücelmiş, din sayesinde insanı insan yapan değerler ve eserler ortaya çıkmıştır. Afganistan (ayrışmalar dışında) toplumsal birlikteliği en güçlü milletlerden biridir, lakin Ruslara ve Amerikalılara karşı müthiş bir direniş göstermişlerdir. Pakistan ve Bangladeş ise Hindistan'dan ayrılan müslüman kesimlerin kurduğu ülkelerdir, pek bir özellikleri yok diye biliyorum. Endonezya'nın tarihini bilmiyorum ancak doğası çok güzeldir, bir çok maymuna ve ilginç hayvana ev sahipliği yapar. (Sumatra ormanları) Genel olarak en sevdiğim müslüman orta doğu ülkesi benim için Mısır ve şanlı tarihiyle İran'dır. Tabi ki şu anki durumları hiç iç açıcı değil, yönetimleri berbat ve çağ dışı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı