Para ile Saadet/ Huzur olur mu?

@Silinen üye, İnsanları cebindeki parasına göre değerlendirenlerin karakteri ile alakılı bir durumdur o.
Paran var diye seni adam yerine koyan yüzlerce sahte kişiler/ ahpaplar olacağına, seni parasız gerçek seven-sayan, adam yerine koyan tek bir dostun olsun.

Evet, herkes ister GTX 980'i kullanmayı. Peki GTX 980'i alıp yetineceğinden emin misin?
İnsan oğlu aç gözlü yaratılmış/ doğmuş, hep daha ileri gitmek ister... Asla elindeki ile yetinemez, bu gerçeği kimse değiştiremedi değiştiremez de.
Paranın ya da o para ile alınacak donanım, arabaların sunacağı mutluluk MAX bir haftadır. Ya da en fazla yeni bir sari çıkana kadar. Peki bu serikerin sonu geliyor mu? -Gelmiyor, gelmediği gibi de insanı para hırsına boğup insanı mutsuz ediyor.
 
@er36po sana dem vurarak yazmamıştım senin iyi bir PC'in olduğunu dün fark etmiştim yanlış hatırlamıyorsam. :)
İnsan elindeki ile yetine bilmeli başkasındaki de bende olsun derse bu başka bir şeydir.
Evet biliyorum, benimle ilgili bir şey yazmadığınızı.:)

Tanıdığım ve çok iyi bildiğim zenginlere bakarak anlıyorum ki insanlar asla azla yetinemiyor, bu insanın geninde var. İyisi mi elindekinin değerini bilip onunla mesut-bahtiyar olmaktır asıl mutluluk.

Bakın yine söylüyorum, parasız bir hayat zordur ancak bu çok param olsa çok mutlu olurum anlamına gelmiyor.
Basit bir Atari ile mutlu olanı gördüm, ancak lüks bir sistem ile mutlu olanı görmedim.:D
 
Para mutluluk getirmez diyen nereden alışveriş edeceğini bilmiyordur.

Daha önce de belirttiğim gibi parası olup da abuk subuk şeylere harcayan ve başını belaya sokan insanlar da var. Ya da para ile halledilemeyecek sorunlara sahip olan. Ancak sağlığı yerinde olan bir insanın parası da varsa mutlu olmaması için bana göre sebep yok.

Bazı insanlar aşktan falan bahsediyorlar. Aşk denilen şey de kendiliğinden olmuyor. (Aşk diye bir şey yok aslında ama ben burada klasik anlayışı doğruymuş gibi varsayıyorum.)Para ne kadar maddi bir şeyse dış görünüş de o derece maddi ve yüzeyseldir. Bir insanla zengin diye evlenilirse mantık evliliği oluyor ama güzellik ve yakışıklılık kaynaklı evliliklerin ismi aşk evliliği oluyor ve kutsal kabul ediliyor. Bu arada dış görünüşün de parayla ilgisi var. Örneğin sağlıklı beslenemeyen çocukların boyunun kısa kalması gibi vs.

Hayatımdaki sorunların listesini yaptığımda büyük bir çoğunluğunun belli bir miktarda para harcanarak çözüleceğini fark ettim. İnsanların büyük bir çoğunluğunun durumu böyle. Fakat rahat batması sendromu denen bir sorun da var. O da zengin insanları tehdit eden korkunç bir hastalık.
 
Mutluluk ile huzur bana göre farklıdır. Mutluluk anlık veya belli bir sürelik birşeydir, satın alabilirsiniz. Ama huzuru asla para satın alamaz. Çünkü huzur denen şey, insanın içinde olan bir histir.
Tabii ki para hayatımızda ki bir çok şeyi satın alır. Paran varsa dilediğin hayatı, dilediğin yerde yaşarsın. Normal bir insanın hayatı ortalama 60-70 sene arasındadır. 25 senesi okumakla geçiyor. Geriye kalan hayatı doyasıya yaşamak içinde yine para gerektiriyor.
Fakir veya zengin olmak sizin elinizde. Sonuçta kimse zengin olarak veya fakir olarak doğmadı.

Unutmayın, ne kadar paranız olursa olsun, hayatı hep %50 yaşarsınız. Şöyle bir örnek vereyim; seansları aynı olan 2 tane filmi, aynı anda izlemek mümkün mü? Tabii ki mümkün değil. Hayatı da buna benzetebilirsiniz. :)
 
Size şöyle bir ayet'le cevap vereyim. Belki ni nebze olsa kafanız rahatlar (y)

Hangi biriniz ister ki, altından ırmaklar akan hurmalardan, üzümlerden bir bahçesi olsun, içinde kendisinin olan bütün ürünler de bulunsun; fakat kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, (üstelik) zayıf ve küçük çocukları olsun (böyle bir durumda iken) ona (bahçesine) ateşli bir kasırga isabet etsin de yanıversin. İşte Allah size ayetleri böyle açıklar, ki düşünesiniz. (Bakara Suresi, 266)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı