Saadet zinciri nedir?

Dijital para muhakkak geleceğimiz fakat bugün kullanılan kripto paralar değil. Devlet dijital paraya geçmek istediğinde hadi Bitcoin'i resmi paramız yapalım demez. Her devlet kendi altyapısını oluşturur. Bugünkü kripto paralar eninde sonunda bir gün patlayacak. Devletler kendi dijital paralarını oluşturup yasal düzenlemelerini yaptıkları an bugünkü dijital paralar çöp olacak.

Hayır, senin devlet dediğin varlıkların ekonomisi yok olacak. Kripto paraların arzı sınırlıdır. Tam aksine devletler yarınlar yokmuş gibi para basar. Devletler kötü politikalarıyla paralarını değersizleştirebilir. Para devletin eline, keyfine kalmıştır. Artık bu işte devletler yok. İster sevin ister sevinme. Bitcoin patlamaz çünkü ilk kripto para. Ethereum tabanlı projeler dehşet fazla ona da bir şey olmaz. Binance Coin ise dünyanın en büyük borsanın parası.

Hayır, senin devlet dediğin varlıkların ekonomisi yok olacak. Kripto paraların arzı sınırlıdır. Tam aksine devletler yarınlar yokmuş gibi para basar. Devletler kötü politikalarıyla paralarını değersizleştirebilir. Para devletin eline, keyfine kalmıştır. Artık bu işte devletler yok. İster sevin ister sevinme. Bitcoin patlamaz çünkü ilk kripto para. Ethereum tabanlı projeler dehşet fazla ona da bir şey olmaz. Binance Coin ise dünyanın en büyük borsanın parası.
Devletlerin ekonomisi yok mu olacak? Şaka mı bu? Size bu fikirleri kim veriyor? Devletlerin ekonomisinin yok olması için varlıklarının yok olması lazım. Tek dünya devleti olması lazım. Ki o zaman da yok olmamış oluyor tek bir otorite, tek bir ekonomik düzen olmuş oluyor. Arkadaşım şu para tuzağını savunmak için niye fantastik kurgu uyduruyorsunuz enteresan insanlarsınız.

Devletlerin ekonomisi yok mu olacak? Şaka mı bu? Size bu fikirleri kim veriyor? Devletlerin ekonomisinin yok olması için varlıklarının yok olması lazım. Tek dünya devleti olması lazım. Ki o zaman da yok olmamış oluyor tek bir otorite, tek bir ekonomik düzen olmuş oluyor. Arkadaşım şu para tuzağını savunmak için niye fantastik kurgu uyduruyorsunuz enteresan insanlarsınız.
Yanlış kavramı kullanmışım. İtibari paralardan bahsetmek istemiştim. Bu gericilikle takas sistemine dönmemen şaşırtıcı.

Dediklerimden bunu anlamana çok şaşırmadım. Şaşırdığım şey bu zeka seviyesi ile nasıl okuma yazma öğrendiğin.
Yazdığın cümle orada duruyor birader. Sonra ben itibari parayı kastettim diye kıvırıyorsun. Kaldı ki ben dijital paraya geçileceğini söyledim. Herşey dijitalleşecek. Ama bu atıyorum ABD'nin ağalar yarın bitcoini resmi paramız olarak ilan ediyoruz diyeceği anlamına gelmiyor. Aksine devletler kendi dijital paralarını ürettikleri anda sivil olan dijital paralar yok olmak zorunda. Hatta devletler bu sivil dijital paraları yasaklarsalar sisteme sonradan dahil olanlar çok büyük zarara uğrayacak. Saçma sapan ergen ergen konuşup bir de bir şey biliyor gibi ahkam kesip fantastik kurgular uydurup duruyorsunuz. Kripto paralar birilerinin çok büyük zarar ederken başka birilerinin çok büyük karlar elde ettiği tehlikeli sulardır. Devlet denetimine girmedikçe hiçbir zaman güvenli değil. Ve büyük ihtimalle sonları da çok kötü olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı