Hızlı koşup yorulmamak

EmperorsChampion

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2014
Mesajlar
590
Makaleler
3
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar boyum 1.85 kilom 80. Hızlı koşuyorum 20-30 saniye baya hızlı koşuyorum ama ondan sonra tükeniyorum. Spor kursuna veya fitnessa gitmeden kendimi nasıl geliştirebilirim ?
 
Düzenli antrenman ile. Ayrıca söylediğin süreler çok düşük bari 2-3 dk koşuyorum deseydin. Sigara mı kullanıyorsun yoksa ?:mad:
 
Açıkçası söylediğin şey basit bir şey değil. Çabuk yorulma bende'de vardı ve ''sol kalp kapakçığında kaçak var, 20 yaşına geldiğinde kapanır ama sen yine bir kardiyoloji bölümüne git'' demişti doktor. Tabi ben gitmedim :D ama sen yine'de bir kardiyoloji bölümüne git göz ardı edilecek bir şey değil.
 
Cevabı çok basit 2 tür insan vardır. Bir senin gibi sprint yani kısa mesafe koşucuları. Kalkışını hızlı yapar 20 m de çok hızlıdır. Çita gibi. Diğeri ise maraton yani uzun mesafe koşucularıdır. Uzun mesafeyi yorulmadan koşarlar. Yabani köpekler gibi. Canlılar koşu konusun da dediğim gibi 2 türdür. Dert etmenize gerek yok yani.
 
Hergün düzenli olarak tempolu koşabilirsin. Alışkın değilsen birden 20-30 sn. kaptırıp yorulman gayet normal.
Alıştıkça koşu mesafeni ve temponu arttırabilirsin.
Bunu yapmadan önce doktara görünmende de fayda var koşmana sorun teşkil edecek bir rahatsızlığın var mı diye.
 
1.72 boyunda 75 kiloyum bırakın çabuk koşmayı hızlı yürürken bile yoruluyordum.
Sana temin edebilirim ki yüzmek bu sorununun çözümü olacaktır.
Fakat ilk günlerde biraz zorlanabilirsin.Çok kafana takma eminim ki 1 ay sonra turp gibi olacaksın :):)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı