GDDR3 Ekran Kartı Çıkarılıp GDDR5 Kart Takılır Mı?

Anakartım eski biraz. Ekran kartıda öyle. İlerde ekran kartını değiştirme gibi bir niyetim var. Onun için sormuştum. Bir de anakart çıkmasın başıma diye.
 
Ekran kartı üzerindeki RAM'ler sistemden bağımsızdır ve sadece ekran kartı tarafından kullanılır. Yane, bu RAM'lerin GDDR3 veya GDDR5 olması tamamen ekran kartının kendi iç meselesidir.

Gönül rahatlığıyla takabilirsiniz.
 
Burayı biraz açabilir misiniz? Yani ben çok çok eski bir anakarta bile takabilir miyim?
Size şöyle anlatayım. Hani diyelim DDR 3 anakartın var. Ama buna DDR 4 Ram takamazsınız. Çünkü anakartınız desteklemez. Ama ekran kartında bu olay öyle değil. Yani anlıyacağınız takabilirsiniz.
 
Burayı biraz açabilir misiniz? Yani ben çok çok eski bir anakarta bile takabilir miyim?
Böyle bir soru sorduğunuzda denkleme bir sürü değişken girmekte. Örneğin; çok çok eski bir anakarta sahip bir sistemde çok çok eski bir işlemci var demektir. Bu da yeni bir ekran kartı taktığınızda işlemci darboğaza ( başınızı ağrıtacak bir terim daha :) ) neden olacak demektir. Ancak temel olarak düşünürsek; evet, çok çok eski bir anakartta bile GDDR3, GDDR5, GDDR55 hatta GDDR 95 fark etmemektedir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı