Esnafa 5 Bin Türk Lirası Destek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yardımın iyisi kötüsü olmaz eyvallah. Fakat vergi borcu, kira borcu, kredi borcu ne olacak? Batan insanlar ne olacak? Bilmem kaç günlük kapanma yapıp milletin anasını ağlattıktan sonra bunun faydası çok az olacaktır.
 
Oh iyi iyi esnafın 1 aylık elektrik, su ve belki de doğalgaz faturası çıktı. Devlet hazinesinden -bizim için- para çıkması iyi olmuş. İlk ve son olmuştur gerçi. Resmen dalga geçiyorlar insanlarla. Yazık gerçekten! 😒
 
Havalimanlari, hastaneler, kopruler ve daha nicesi. Bunlar herkesin kullandiği ortak seyler. Chp iktidardayken halk hastanelerde muayene olmak için can atiyordu, şimdi oyle mi? Tabii siz bilmezsiniz. Klasik Z kusagi.
Birincisi havalimanları, hastaneler, yollar falan bu ülkenin hak ettiği şeyler zaten. Ama birincisi bunları yaptırmak için rekabet olması lazım ki tasarruf edilebilsin ve maliyet kısılmış olsun. Ülke evde oturduğu vakit köprülere saatte 62 bin Dolar ödenmesi ne olacak peki? Ayrıca bu ülkede çözülmesi gereken çok şey var. Ekonomi, eğitim, yargı tekeli, medya özgürlüğü, ifade özgürlüğü, genç işsiz oranı, refah, enflasyon, çiftçi ve hayvancıya destek, eğitimde öğrencilere destek, gelecek kaygılarının çözülmesi, demokrasinin tam uygulanabilmesi, parlamenter sisteme geçilmesi, salgın döneminde halka yapılan rezil destekler, batan esnaflar, tek başına karar veren, halkı kutuplaştıran, ırk, din, dil yüzünden ayrım yapan yöneticiler gibi yüzlerce konu var.

25 yıl önceki olayları ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın. Gelecek vaat eden şeyler sunun, korkutarak bu iş yürümez. Ayrıca klasik Z kuşağı diye saçma bir cümle duymadım ben. Genelleme yapmak ne kadar doğru acaba?

Bir de iktidarın ilk geldiği dönemde ivme kazanmasının bir sebebi de düzenli, dinamik, doğru bir kadroya sahip olmalıdır. Ardından gün geçtikçe güç yozlaştı, kadrolar dağıldı, yalnızca onaylayan devlet adamları geldi ve çöküş dönemi başladı. Gitmeleri de yakın gibi duruyor çünkü parçalandılar ve halktan da destek kaybediyorlar.
 
Havalimanlari, hastaneler, kopruler ve daha nicesi. Bunlar herkesin kullandiği ortak seyler. Chp iktidardayken halk hastanelerde muayene olmak için can atiyordu, şimdi oyle mi? Tabii siz bilmezsiniz. Klasik Z kusagi. Bahsettigin dezenfektan olayını duymadim bir kanit gösterir misin? Hükümet konağı şıp diye yapilan bir şey mi? Ne zamandir yapılıyor. Hemen anında cıkmiyor parasi. Burada katiliyorum sana bu gereksiz olmus olabilir biraz.

Kütahya’ya yapılan havalimanını herkes kullanıyor haklısınız. O yüzden senede 1 milyon yolcu sözü verilmişken bu sene başından beri 61 kişi kullanmış sadece.


Madem herkes kullanıyor, neden hiçbirine verilen garanti sayısı kadar yolcu, hasta gitmiyor? Devlet niye kendi parasıyla yapmak yerine yandaş şirketlere maliyetinin en az 2-3 katı parayı aktarıyor, senelerce işletme hakkı veriyor? Devlet kendisi yapsın, en azından ucuz olur, devlete ait olur. Geçiş ücreti 200-250 TL olup 30-40 yıl şirketlerce işletilecek yollar mı halka hizmet?

CHP iktidardayken dediğiniz 1950 öncesi. 1950’den sonra CHP ne zaman tek başına iktidar olup bir dönemi tamamlamış? 4.5-5 yılı koalisyon, 1 yıl civarı da Ecevit iktidarı var galiba toplam 6 yıl CHP’nin ucundan iktidarda olduğu süre. Onun da en sonu 78-79 yılları. 40 yıl öncesi yani.

Hadi AKP öncesini genel olarak kast ettiğinizi düşünelim, en az 20 sene öncesinden bahsediyoruz. İnternetin, teknolojinin bugünle uzaktan yakından alakasının olmadığı, Türkiye’nin Kıbrıs vb ABD ile zıtlaştığı durumlar üstüne koyulan ambargolar vs ile uğraştığı, üst üste darbeler yaşadığı yıllar ile, teknolojinin altın çağı 2021’i mi karşılaştırıyorsunuz gerçekten? Hastanelerde sıra beklenmemesi, tüp kuyruğu vs olmaması AKP’nin değil, modern dünyanın başarısı. Ne alakası var konuyla tutturmuşsunuz hastane kuyruğu tüp kuyruğu? Sonra “Z kuşağı Z kuşağı”. Modern dünyadan habersiz olan, geçmişin sanrılarıyla oy kullanan sizsiniz asıl.

Dezenfektan: Ruhsar Pekcan’ın şirketi, dezenfektanı 2.5 katına Ticaret Bakanlığı'na satmış

Ticaret Bakanı’nın kendi Bakanlığına, kendi şirketi ile ihaleye girip alışveriş yapması doğru bir hareket mi? Piyasa fiyatından bile satsa bu görevi kötüye kullanmaktır. En ufak kâr ettiği anda görevini kötüye kullanmış demektir.
 
Kardeşim kafan mı iyi? Devlet hastane, havalimanı, yol, köprü, okul yapmak zorundadır. Bunun için senden vergi alıyor. O attığın videoyu bile ayrıca AKP bile kaldırdı Twitter'dan haberin yok herhalde 🤣 Benim CHP'li olduğumu nereden çıkardın onu bile anlamadım. Git tasman kimdeyse ona yapış. Kanıt mı istiyorsun? İnternete gir yaz, ama kafan havuz medyasından başka hiçbir bilgi kaynağına ulaşmaya yetmediği için yapamazsın muhtemelen. Ben senin gibi kralcı palyaçolara benzemem, ülke için ne iyiyse onu savunurum. Ama Allah'ın gelip anlatsa sana bunları anlamayacak noktaya geldiğinden o kadar eminim ki keşke yazmasaydım diyorum şunları. Neyse şimdilik gülüp eğlen sen. Belki 1 yılın kalmıştır belki 10. Bu devran döndüğünde sanma ki aldığın o troll maaşları yanına kalacak.
 
Bu işler böyle hellalikle olmazsa parayla olur.🤣🤣
 
Yorumlarda yol yaptı köprü yaptı diye cidden savunan insanlar var. Anlamıyorum kendi ülkenizde 3. sınıf vatandaş olarak yaşamak nasıl zevkli oluyor?

Bir şeyi almak için o kadar para biriktirmek nasıl zevk veriyor?

Her şeye zam gelmesi sizi nasıl mutlu ediyor?

Yol ve köprü yapmakla devlet yönetiliyorsa başa bir inşaat mühendisi getirelim süper güç oluruz.

Z kuşağı sizlerden daha bilinçli hiç merak etmeyin.

Genç yaştaki insanlara bunları düşünmek zorunda bırakan tüm herkesin de ateşi bol olsun.
 
Yine başladılar vergi vergi vergi. Ama haberleri yok ki chp iktidardayken ki vergilerden. 5000 TL yetmez diyorsun, ama başka biri olsa daha fazlasını verebileceğine inaniyor musun?

ÖTV ve nice vergiler akp iktidarında geldi ve 2002 senesinde 40 milyar dolar vergi toplanırken son 10 senenin ortlama vergi toplamı 180 milyar dolar aradaki farkı görüyor musun? Ve kuru dahil etmedim bu verilere kuru dahil etsem daha vahim bir sonuç çıkardı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı