Oyuncu Ekipmanlarının Saçma Sapan Fiyatları

troyn666

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
752
Çözümler
3
Nedir bu saçma sapan fiyatların sebebi? İçinde kullanılan teknoloji nedir? Klavyelerde 8-10 mm teknolojili çipler mi kullanılıyor, yoksa inanılmaz zor bir mühendislik mi var? Yoksa bilgisayarı inanılmaz güçlendiren bir donanım mıdır? Nedir bu fiyatlar? Sadece Türk Lirası üzerinden değil, yurt dışı fiyatlarını incelediğim zamanda akıl almaz fiyatlar ile karşılaşıyorum. Yeni nesil konsol fiyatına sadece klavye ve fare alınabiliyor. Arz talep meselesi diyeceksiniz, belki de parası var alıyorsunuz diyeceksiniz de bunun maliyeti nedir de bu fiyata satarsın? Aynı klavyenin içine mavi değil, kırmızı switch koyup, yanına bir de 2-3 metre LED ekleyip 1000 TL fazlasını istemeyi kendinde hak görüyor. Bilgisayar ve oyunculuk piyasası gitgide sömürme yerine dönmeye başladı...

klavye 1.png


klavye 2.png


klavye 3.png


klavye 4.png


mouse 1.png


mouse 2.png
 

Dosya Ekleri

  • mouse 3.png
    mouse 3.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Boş ver Avrupa bizi kıskanıyor,hep onların oyunu bunlar(!).Bize de yol yapıyorlar ev yapıyorlar neyimize yetmiyor(!).
 
Bazı "premium" etiketli ürünlerde fiyatların yüksek olduğu gerçeği var. Bu konu yıllardır böyle. Ama not düşeyim: İtopya harici bu ürünleri Google üzerinden aratırsanız hepsinde bariz şekilde fiyat farkı var. Yarıya yarıya değişmiyor ancak 300 TL'yi aşan farklar bile gördüm. Dikkate almak lazım.
 
Apex (Pro) klavyelerde evet düşündüğünüzün ötesinde teknolojiler var mesela her tuşa ayrı hassasiyet atayabiliyorsunuz bu ne demek oluyor her Switch'in içinde bir mekanizma var böylece pahalı oluyor.
 
Nedir bu saçma sapan fiyatların sebebi? İçinde kullanılan teknoloji nedir? Klavyelerde 8-10 mm teknolojili çipler mi kullanılıyor, yoksa inanılmaz zor bir mühendislik mi var? Yoksa bilgisayarı inanılmaz güçlendiren bir donanım mıdır? Nedir bu fiyatlar? Sadece Türk Lirası üzerinden değil, yurt dışı fiyatlarını incelediğim zamanda akıl almaz fiyatlar ile karşılaşıyorum. Yeni nesil konsol fiyatına sadece klavye ve fare alınabiliyor. Arz talep meselesi diyeceksiniz, belki de parası var alıyorsunuz diyeceksiniz de bunun maliyeti nedir de bu fiyata satarsın? Aynı klavyenin içine mavi değil, kırmızı Switch koyup, yanına bir de 2-3 metre LED ekleyip 1000 TL fazlasını istemeyi kendinde hak görüyor. Bilgisayar ve oyunculuk piyasası gitgide sömürme yerine dönmeye başladı...

Eki Görüntüle 1040041

Eki Görüntüle 1040042

Eki Görüntüle 1040043

Eki Görüntüle 1040044

Eki Görüntüle 1040045

Eki Görüntüle 1040046

1621936628153.png


Olay bundan ibaret...
 
Evet gerçekten pahalı. Sadece fare ve kulaklık almak için neredeyse 1 yıldır para biriktiriyorum. İndirim kovalasak bile bindirim oluyor.

Apex (Pro) klavyelerde evet düşündüğünüzün ötesinde teknolojiler var mesela her tuşa ayrı hassasiyet atayabiliyorsunuz bu ne demek oluyor her Switch'in içinde bir mekanizma var böylece pahalı oluyor.
Hocam ama bir klavyeye neredeyse asgari ücret vermek insana koyuyor ya.
 

Geri
Yukarı