RX 5700 XT mining yapmak mantıklı mı?

Rasim Kayrak

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2020
Mesajlar
2.039
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ben mezun oldum la
Babam mininge girmek istiyor. Ben ise mining konusunda neredeyse sıfırım diyebilirim. Eğer yapmak mantıklı ise hangi sistemi toplamalıyım? Babam çalışıyor. Tek gelirimiz mining değil, yani o yüzden kart kendini amorti etsin yeter. Bulgaristan'dan yaklaşık 5000 liraya alacağız.
 
ETH 2.0 yaklaşırken madencilik sistemi toplamak pek mantıklı değil.
ETH 2.0 çıksa bile, -bakın çıksa diyorum çünkü ertelenip duruyor- ETH 1.0'ın uzun bir süre daha devam edeceğini Vitalik'in kendisi söyledi. Mining olayı da buna bağlı olarak devam edecek yani.

5000 liraya alırsanız şu anki kurda bile 6 ayda amorti ediyorsunuz, şu an son 2-3 ayın en dip seviyelerinde gelirler. Tabii mantıklı, ayrıca alıp minerlara da fahiş fiyattan satabilirsiniz bu da bir seçenek.
Bitcoin mining yapabilir hocam, yükselecek diyorlar.
Tek ekran kartı ile bitcoin mining yapılmıyor artık, ASIC cihazlar veya ileri düzey yatırımlar yapılması gerekiyor onun için. Kaldı ki eğer BTC yükselirse diğerlerini de arkasından götürür. Değişen bir şey olmaz yani.
 
ETH 2.0'ı bekleyin. Biri miningi bitirecek diyor, biri değişim olmayacak diyor belli değil.
 
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Şimdi son durum ne? Alıyor muyum yoksa ETH 2.0'ı mı bekliyorum? Risk almak hiç istemiyorum çünkü babama işe yaramayan biri olduğumu düşündürmek istemiyorum.
 

Geri
Yukarı