Bir senede üniversite kazanılır mı?

LGS'yle kıyaslamayın, LGS çerez 🙂

Sana bağlı. Şimdi üniversite kazanmak basit iş, kaleme ve kağıda oturup çözsem yine kazanırım üniversite. Olay İYİ üniversite kazanmak. Yine sana bağlı olarak elbette kazanabilirsin. 9 ay az süre mi? Gerçekten çalışırsan mis gibi yerler kazanırsın.
 
Arkadaşlar LGS 1 yıllık, YKS 4 yıllık. Bu kadar kıyaslama yapmanız mantıklı olmuyor.

Bence oluyor her dönemin bir zorluğu var o zorluğa katlanacaksın hem biz olmuyor dersek çalışmayacanız mı bence burada yorum yazmaktansa çalışabilirsiniz ben pişman oldum siz olmayın diye diyorum.
 
Merhaba arkadaşlar. Ben 11. sınıf öğrencisiyim, 12. sınıfa geçeceğim. Bu sene sıkı çalışsam güzel bir bölüm tutturur muyum? Temelim matematik hariç genel olarak iyi sayılır.
Senin güzel bölümden anlayışın ne? Mesela ben 100.000 üstü bölümleri vasat olarak görüyorum, bana göre nitelikli üniversite ve bölümler en azından 20k-30k altındakiler ama başkasının ideali 500k altıdır mesela.
Dostum 12. sınıfım sınava az kaldı ve sana tavsiyem çok kasma 30 günde bile halledersin. Okul-dershane hocalarını sallama youtube videoları izle. Türkiyenin en iyi hocaları youtube'da anlatıyor ve sana çok fazla şey katıyor.
30 günde halledeceği konuyla(altyapı çok yoksa ve bundan hariç çalışmamışsa) ancak Sahra Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'ni kazanır. Boşa umutlandırma insanları, düzenli ve çok çalışmadıktan sonra olmuyor o işler senin dediğin gibi.
 
30 gün biraz abartı olmuş sanki.

Dostum kişiden kişiye değişir ama sana şunu söyleyeyim mesela TYT kimya 7 soru ya. İşte sen tek oturuşta 4 saat çalışmayla veya video izlemeyle 6 soru halledersin. Her branşın 1 tane zor sorusu olur illaki. Ha bu durum kişiden kişiye göre değişir. Sosyal medyada bir adamın kızı 190k soru çözmüş LGS matematikte 10 sorudan az yapmış belki hastadır belki stres yapmıştır ama bu tür durumlar çok yaşanıyor. Ayrıca ben 12. sınıf olan biri adına konuşuyorum sonuçta geçmiş dönemlerde okulda konuyu yeterince görmüş ve o derste uyumuş olsa bile kulak aşinalığı illaki var.
 
Adı sanı bilinmeyen bir üniversiteyi "üniversite" olarak sayıyorsan neden olmasın. 1 yıl kalbur üstü bir üniversiteyi kazanmak için yeterli bir zaman.
 

Geri
Yukarı