Meslek lisesine gidilir mi?

Ayrıca ortama da bağlı hocam. Eğer kötü bir ortama denk gelirseniz bu sizin için eziyetten başka bir şey olmaz. Ben bu ve başka durumlardan dolayı lisede beş tane okul değiştirmiştim.
 
Evet, LGS açıklandı ve 277 puanla okulun birincisiyim (!). Meslek lisesi iyi midir acaba?
Kendimden örnek vereyim elbette burada çoğu kişi kötü diyecek onların herhangi bir bilgisi ve kulaktan dolma bilgileri olduğu için böyle diyecekler ha tabii ki bir Anadolu veya Fen Lisesi düzeyinde eğitim verilmiyor ancak kötü değil konumuza dönelim.
Ben meslek lisesi öğrencisiyim ancak ATP kısmına gidiyorum yani LGS puanımla yerleştim ve Elektrik Elektronik bölümü tercih ettim.
Nedir bu ATP diye soracak olursanız
AMP ve ATP olarak iki bölüme ayrılır meslek liseleri AMP yani Anadolu Meslek Programında 10. sınıftan itibaren matematik vb. kültür derslerini çok az görürsünüz hatta görmezsiniz sizi tamamen mesleğe hazırlar ve 11. sınıftan itibaren haftada 2 gün okul 3 gün staj yani çalışarak geçirirsiniz. Eğer LGS puanı ile ATP bölüme gelirseniz burada üniversite odaklı bir çalışma mevcuttur yani hem hedeflediğiniz mesleği erkenden öğrenir hem de 20-25 kişilik LGS ile alan özel sınıflarda matematik, kimya vs. gibi dersleri artarak öğrenirsiniz haftada 10 saat matematik oluyor.
Bunun üzerine şundan da bahsedeyim M.T.O.K fakülteleri var meslek liselerine özel bayağı bir ek puan getiriyor nedir bu M.T.O.K derseniz açıklayayım:
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme öncelikle ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.
Yani siz Makine bölümü seçerseniz ve üniversite sınavında makine mühendisliği hedefler iseniz mesela Marmara Üniversitesi 50 bin ile alıyor ise normalde MTOK kontejanı ile ilk 100 binlerde o üniversiteye geçiş yapabilirsiniz.

Bu arada ben Elektrik Elektronik bölümü öğrencisiyim ve PLC otomasyon okuyorum üzerine dershaneye başladım ve matematiğimi geliştiriyorum zaten üni sınavında ek puanım da gelecek güzel bir üni kazanmayı ve mesleğimi yapmayı hayal ediyorum.
 
Meslek liselerinde çok güzel bölümler var. Örnek olarak;
Elektrik elektronik.
Bilgisayar teknik servis
Web programcılığı ve benzerleri.
 

Geri
Yukarı