Kolej ortamı nasıldır?

Dostum durumunu en iyi ben anlarım sanırım. Gecen sene %6 lık dilime girmistim ve etrafımda gidebileceğim lise yoktu. Ben de puansız ortaokul arkadaslarımın olduğu liseye gitmek istemedim. Bunun sonucunda ailem beni koleje yazdırma kararı aldı. Sorun su ki orta halli bir aileyiz. Biraz borcla zar zor indirimle yazıldım yani. Ne kadar tesekkür etsem az onlara sırf beni okutmak icin.

Her neyse koleje yazılmadan önce aklımda hep bu soru vardı. İste istediğim ortam olur mu falan. Benim gittiğim kolej cidden iyi bi kolej ve hic ayrım görmedim aksine cok iyi arkadaslarım var. Az kisi var ve devlet lisesindeki kadar ortam yok yani.
Bu kolej ortamı nasıl oluyor? Havalı gıcık tipler çok olur mu ya da insanların maddi durumlarıyla vs. dalga geçenler?
Sorunun cevabı olarak söyleyeceğim dediğim gibi gittiğin koleje göre değisir ama büyük ihtimalle böyle bir ayrım görmezsin endiselenme.

Bu arada kesinlikle ve kesinlikle benim yaptığımı yapma derslerine odaklan. Ailen o parayı senin icin veriyor sakın ama sakın yüzlerini kara cıkartma hep aklında olsun bu.

Ben daha yeni sınavdan cıktım mantığına girip calısmadım 9. sınıfta cok pismanım simdi yazın calısmaya calısıyorum.
 
Ben bu yıl koleje geçeceğim. Bu arada ailem zengin falan değil bütün paralarını sırf benim kolejde okumam için harcayacaklar. Bu yüzden onlara büyük bir sorumluluğum var. Yüksek notlar almak zorundayım. Bu kolej ortamı nasıl oluyor? Havalı gıcık tipler çok olur mu ya da insanların maddi durumlarıyla vs. dalga geçenler?

Şimdi her kolej ayni değildir ama düşük almanız çok zor en kötü telafi sınavı yaparlar bir tane arkadaşı devlette hep teşekkürü zor alıyordu bazen alamiyordu lise de özele geçti ortalaması 95 olmuş mesela mat sınavından kaldı ve sonra telafi sınavın girdi.
 
Kolej de okumuş biri olarak: Not konusunda sıkıntı yapma sınav notları düşük olsa bile yüksek verirler ayrıca sözlü vs. de yüksek sınavda kopya veren hoca bile gördüm hatta sınav notu düşük diye bir daha sınav yapanını da. Ortam iyidir güzeldir rahattır gittiğin koleje bağlı olarak değişir ama ben pek havalı tip görmedim her ortamda olduğu gibi orada da olacaktır. Sen kendini ezdirmez isen kimse seni ezemez. Devletten çok daha iyi bir eğitim alırsın kendin de sıkı tutarsan hoclar çok yardımcı olur. Sorun var ise cevaplarım.
 

Geri
Yukarı