AMD mi daha kaliteli, yoksa NVIDIA mı?

2 yıl sonra değiştirmek için mi insanlar 1000 TL para veriyor? o.5 GB'lık kısım VRAM'ı yüksek oyunlar çıktıkca değeri anlaşılıcak. Adamlar daha geçen GTA 5 için sürücü çıkardı. Sanki pazardan mal alıyor sürücü çıkarmak o kadar kolay mı? Çalışan sayısı önemli bir sürü kod yazılıyor o çıkıcak sürücü için.
 
@Alperen Yılmaz üçüncü firmanın çıkması kartları üretmesi geliştirmesi pazara girmesi 5 yılı geçer yani o zor ama şuanda herhangi bir firma kapansa diğeri piyasayı tekelleştirir orası kesin.
 
Son düzenleme:
@Because Im Batman 0,5 GB VRAM, ciddi bir sorun teşkil etmiyor. Daha önce de söylediğim gibi bu kartın 3,5GB olması gerekiyordu normalde zaten. Ben demiyorum, Maxwell mimarisinin bellek hiyerarşisi diyor. Çok yüksek çözünürlük + çok yüksek ayarlar gibi %100' ün üzerinde yük bindirecek zorlayıcı bir kombinasyona girmedikçe 3,5GB' yi aşmaz zaten, öyle yapılmış çünkü. 0,5' lik segment, tampon bölge olarak iyi iş görür. 0,5' lik bellek devreye girdiğinde direk sorun (takılmalar) çıkarmaz, yüksek öncelikli veriler bu segmente yerleştirilmeye başlandığında sorun çıkar, ki çok gerekmedikçe yerleştirilmiyor. Bugünkü şartlarda fiyatına karşılık verdiği performansla, orta-üst sınıfta GTX 970' in rakibi yok maalesef. R9 380X' in yenilenmiş olarak gelmesini umuyorum, en azından fiyat kırdırırlar.
Bu arada yazılım hizmeti kolay iş değildir evet, ama bu müşteriyi ilgilendirmez. Müşteri kendine en iyi hizmeti verene yönelim gösterir, hepsi bu. nVidia çok önde bu konuda, AMD' nin güncellemelerini sıklaştırması ve daha uzun süreli destek verebilmesi lazım. nVidia mimari geliştirmede öyle bir yol haritası çizmiş ki, 7 yıllık karttaki mimarinin bile bugünküyle bazı ortak yanları var. Bu da uzun süreli sürücü desteği konusunda işleri kolaylaştırıyor. Sürücü güncellemesi önemlidir, performansa ciddi katkılar yapar. Sonuçta donanım ne kadar güçlü olursa olsun, içindeki yazılımın çalışma hızı belirler performansı. Tek güncellemeyle performansı ikiye katladığı bile oldu nVidia' nın. Bu artışı GTX 770 SLI' da da görebiliyordun, GT 540M' de de.
 
Tamam arkadaşlar, madem bu kadar ısrarcısınız. Tercihimizi bu sefer NVIDIA'dan yana kullanalım. Elbette sizin de bir bildiğiniz vardır. Bu arada GTX 970 ile GTA 5'de Full HD ayarda oynarsam tahminen kaç FPS alırım?
 
Yıllarca Ati'nin (dolayısıyla AMD'nin) 5770'ini kullandım. Bana mısın demedi kart. Bir çok oyunu rahatça oynadım. 5 yıl tık demeden ısınmadan cayır cayır elektrik yakmadan (400w psu ile) kullandım. Zamanı gelmiştir diye GTX 480'e terfi ettim. Ne var ki Nvidia her ne kadar "az elektrik harcıyor dense bile bazı kartları gayet güzel sömürüyor elektriği. Ha şimdi GTX 770'e terfi ettim. Durum biraz değişti. Daha az elektrik harcıyor daha az ısınıyor. Tabii ki şirketler zamanla kendilerini geliştiriyor. Nvidia Maxwell ile bombayı patlattı AMD R9 295X ile. Ara ara çıkışları ve inişleri olsa da iki firmanın da modelden modele çuvalladığı durumlar var. Eski Nvidia kartlara bakınız. Fön makinasını taksan daha az gürültülü ve daha az elektrikle çalışır :) AMD eskiden kraldı şimdi tacı Nvidia'ya kaptırdı gibi. Ama bu demek değil ki R9 3xx ile durum değişmiyecek ;) Rekabet her zaman son tüketicinin yüzünü güldürür.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı