Laptopa çay döküldü

Yakın bir arkadaşım laptopuna çay dökmüştü ve ölen kardeşinin olduğu için benden yardım istemişti. Ertesi günü laptopla birlikte üniversiteye geldi ve yaklaşık 1 saat boyunca laptopla uğraştım. Laptopun içini açtığımda durum korkutucuydu. Yaklaşık 1 gün içinde mümkün olan her nokta korozyona uğramıştı. Üniversite ortamı olması nedeniyle gerekli temizleme sıvıları da yoktu. Arkadaştan içinde alkol olan parfüm istedim ve korozyonları temizledim. Yaklaşık 1 saat sonunda tüm korozyonları temizleyip laptopu çalışır bir şekilde teslim ettim. Hala sorunsuz kullanıyor. Elinizi çabuk tutup bir servise göstermenizi tavsiye ederim.
 
Elektronik cihazların sıvı ile temasında içinin açılıp güzelce temizlenmesi gerekir. Kendiniz yapamıyorsanız yapacak birini bulursunuz.

Yok uzaktan üfleyeyim. Yok pirince yatıram da telekinezi ile sıvı yok etsin diye bir şey yok.
Anakart ile klavye arasına giren sıvıyı açıp temizlemek dışında başka şekilde uzaklaştıracak bir yöntem bilmiyorum ve uygulamıyorum ben. Şu ana kadar da defalarca sıvı temasında bulunan cihazlarım gerekli müdahaleyi yaptığım için sapasağlam duruyorlar.

Burada konu açtığınızda göre yapacağınız bir şey yok. Servise gönderin.

Servis ücretsiz bakıyor mu buna? Garantisi var.
 
İçini temizlemeniz gerekir servisede götürebilirsiniz. Benim eskiden bir laptopum vardı bir bardağın yarısı kadar kola dökmüştüm ters çevirdim kapattım biraz beklettim açıldı hiçbir şey olmamış gibi kullanmaya devam ettim. Masaüstü bilgisayar alınca laptopu bir köşeye attım 6 ay sonra açınca inanılmaz bir yavaşlama oldu büyük ihtimal kola döktüğümden dolayı olmuştu bence ya siz temizleyin ya da bir servise götürün derim.
 
@migration yeterki sıvı kaçmasın bir noktalara yoksa 1-2 gün bekletmen lazım arkadaşın dedigi gibi olmazsa kurutmadan soğuk tutarsın beklettikten sonra şarja takarsın 3-4 saat sonra açarsın bir sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum
 

Geri
Yukarı