Milletimizin lükse olan merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkece aceleci ve marka lüks takıntılıyız ben 11 yıldır 2 PC değiştim 2'si de 10 yıllık 3 4 yıldır aynı telefonum var telefon istemiyorum telefon yetiyor zaten konuşma mesajlaşma için ama bilgisayarımın ciphset sorunu olduğu için arada sıkıntı çıkartabiliyor. Ama çoğu askeri ücret alan arkadaşın elinde iPhone var bende Samsung A7 2017 var milletimizin marka ve lüks takıntılı olması kötü ve sıkıntılı.
 
Neye binecek ? Ertesi sene 600 olacak o araç. Ömründe sıfır araca binmeyen insan ne yapacak. Neyi bekleyecek fiyatının 30.000 olmasını mı
Ayağını yorganına göre uzatacak bu kadar basit. Evet o arabanın neden 200 bin olduğunu konuşmamız gerekiyor. Ama ülkenin şartları ortada. Ülkemiz bir Amerika, İngiltere seviyesinde değil. Onların aldığı fiyatın 10 katına alıyoruz belki. Herkes direk en yüksek fiyatlı arabayı almak yerine biraz daha bütçesine uygun fiyatlı arabadan başlasa daha iyi olmaz mı?
200-300 bin liralık araç başka bir yerde lüks değil bunu anlayamıyorsunuz avrupalının belki 2000-3000 birime alacağı araç burada 200 bin lira en dandik sıfır otomobil zaten 190 binden başlıyor.
 
Ayağını yorganına göreu zatacak bu kadar basit. Evet o arabanın neden 200 bin olduğunu konuşmamız gerekiyor. Ama ülkenin şartları ortada. Ülkemiz bir Amerika, İngiltere seviyesinde değil. Onların aldığı fiyatın 10 katına alıyoruz belki. Herkes direk en yüksek fiyatlı arabayı almak yerine biraz daha bütçesine uygun fiyatlı arabadan başlasa daha iyi olmaz mı?

Bakın anlamıyorsunuz. Ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor lafı çok yanlış. Ülke standartlarını bu kafayla düşürüyoruz zaten. Gencecik bir devlet memuru niye 30 senelik çöp arabaya binsin ki? Kaç kere dünyaya geliyor? Refah yaşam ve refah devlet en büyük haktır hocam. Dediğiniz kısmen doğru olmakla birlikte genelde yanlış
 
Doğru aslında ve ekonomik sıkıntısı olanı göremiyorum 20k laptop önerisi 5K ekran kartı önerisi bilmem ne milletin hali yerinde açlıktan ölüyoruz diyorlar bir de.
Çok saçma bir görüş. Ekonomik sıkıntısı olan insanların çoğunun foruma girecek telefonu, bilgisayarı yok zaten. Size ne insanların harcamalarından? Paralarını emekleriyle kazanıp harcıyorlar işte. Kredi çekeni, borç harç alanı bilemem.
Laptop, ekran kartı alınca da böyle konuşuyorsunuz işte. Ne yapsınlar?
 
Çok haklısın. Mesela Almanya'da orta ekonomili mahallelerinde bile çok eski arabalar dolu çünkü Almanlar son model arabaların bir ihtiyaç olmadığını biliyorlar.
 
Doğru aslında ve ekonomik sıkıntısı olanı göremiyorum 20k laptop önerisi 5K ekran kartı önerisi bilmem ne milletin hali yerinde açlıktan ölüyoruz diyorlar bir de.

Sen ciddi ciddi Sosyal'de açılan konulara göre yorum yapıyorsan Allah yardımcın olsun dostum emin ol forumun yuzde 80'inde ki bilgisayar tarihî eser sınıfına girer.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı