HOI4 Almanya ile Fransa'yı alamamak

Yıkılması zor değil. Hatta uğraşırsan Benelux tarafından daha kolay.
Hocam bir bir ara multi oynarken AI öyle bir fort atmıştı ki o sınıra, 2 devlet geçememiştim mecburi olarak etrafından dolaşmıştık. Kaldı ki iki devletten birimiz Almanya diğerimiz Romanya idi. İtalya da AI olarak katılmıştı sanırım savaşa tam hatırlamıyorum İtalya detayını.
 
@Ardaa41 1938'in mart - nisan aylarına kadar full sivil gideceksin. Sonra askeriye dönersin. Bir bakacaksın zaten manpower 4-5 milyon olmuş. Çok rahatlarsın.

Askeri fabrikalarını ilk başta uçağa ver. Tüfeğe falan fazla askeri fabrika vermene gerek yok. İngiliz Kanalı'nda üstünlük sağlamak için Deniz bombardıman uçağı vs. önemli. Sadece fighter ve close air support basma. 1938'in başlarında Sovyetlerle anlaşma yap, Ardından Panzer III adlı tankı araştır. Çok kısa sürecek. Ardından araştırdığın tankı ordu deneyimlerinle daha da güçlendir. 30-40 fabrikanı bu tanka ver, 10 civarı fabrikanı da motorizeye ver. 1939 Eylül - Ekim civarında tank sayın yaklaşık olarak 1-1.5 düzine olacak. Az olduğunu düşünme bu arada. Aşırı güçlü oldukları için ışık hızında alıyorsun her yeri.

1940'tan önce Polonya'ya savaş açman lazım. Ben genelde 1939'un Kasım ayında falan açıyorum savaşı. Birliklerinin az olduğu ve uygun koşulların olduğu yerlere tanklarını koyarsan, hava üstünlüğünü de alırsan yaklaşık olarak 5-10 K kayıpla alırsın Polonya'yı.

Polonya'yı alırken Maginot Etrafında odağını tamamla. Lüksemburg, Hollanda ve Belçika'ya aynı anda savaş açma. İlk olarak Hollanda'yı al, yine tanklarını güçsüz yerlere konumlandır. Ardından Belçika, taktik yine aynı. Lüksemburg'a savaş açmana bile gerek yok. Fransa ordusu Belçika'ya gelene kadar sen zaten Fransa topraklarına girmiş olacaksın. Paris'i birkaç bölük tutacak, Paris'i hızlıca düşürmek için çembere al. 10-15 güne dayanamayıp düşecektir zaten. O sırada 1-2 önemli liman kentini de aldığında Fransa düşecek. Aşırı basit. Ben tüm anlattıklarımı 30-40 k kayıpla bitiriyorum. Rahatlıkla yaparsın.

Fransa - Almanya cephe hattına sadece 40 asker koysan yeter. Onların amacı oradan ittirmek değil, oradaki askerleri tutmak ve onların cepheden ayrılıp Belçika'ya vs. desteğe gitmesini önlemek.
 
@Ardaa41 1938'in mart - nisan aylarına kadar Full sivil gideceksin. Sonra askeriye dönersin. Bir bakacaksın zaten manpower 4-5 milyon olmuş. Çok rahatlarsın.

Askeri fabrikalarını ilk başta uçağa ver. Tüfeğe falan fazla askeri fabrika vermene gerek yok. İngiliz kanalı'nda üstünlük sağlamak için deniz bombardıman uçağı vs. önemli. Sadece Fighter ve close Air Support basma. 1938'in başlarında sovyetlerle anlaşma yap, ardından panzer III adlı tankı araştır. Çok kısa sürecek. Ardından araştırdığın tankı ordu deneyimlerinle daha da güçlendir. 30-40 fabrikanı bu tanka ver, 10 civarı fabrikanı da motorizeye ver. 1939 Eylül - Ekim civarında tank sayın yaklaşık olarak 1-1.5 düzine olacak. Az olduğunu düşünme bu arada. Aşırı güçlü oldukları için ışık hızında alıyorsun her yeri.

1940'tan önce Polonya'ya savaş açman lazım. Ben genelde 1939'un kasım ayında falan açıyorum savaşı. Birliklerinin az olduğu ve uygun koşulların olduğu yerlere tanklarını koyarsan, hava üstünlüğünü de alırsan yaklaşık olarak 5-10 k kayıpla alırsın Polonya'yı.

Polonya'yı alırken maginot etrafında odağını tamamla. Lüksemburg, Hollanda ve Belçika'ya aynı anda savaş açma. ilk olarak Hollanda'yı al, yine tanklarını güçsüz yerlere konumlandır. Ardından Belçika, taktik yine aynı. Lüksemburg'a savaş açmana bile gerek yok. Fransa ordusu Belçika'ya gelene kadar sen zaten Fransa topraklarına girmiş olacaksın. Paris'i birkaç bölük tutacak, Paris'i hızlıca düşürmek için çembere al. 10-15 güne dayanamayıp düşecektir zaten. O sırada 1-2 önemli liman kentini de aldığında Fransa düşecek. Aşırı basit. Ben tüm anlattıklarımı 30-40 k kayıpla bitiriyorum. Rahatlıkla yaparsın.

Fransa - Almanya cephe hattına sadece 40 asker koysan yeter. Onların amacı oradan ittirmek değil, oradaki askerleri tutmak ve onların cepheden ayrılıp Belçika'ya vs. desteğe gitmesini önlemek.

Maxmarine diye bir kanalın rehber videosuna baktım şu an 1944 İngiltere Fransa'yı işgal ettim ve 681 fabrikam var. Sanırım biraz çözdüm.
 
Fransa'ya kaç yılında girmeliyim? 40 yılında girdiğimde çok güçlü oluyor.
(Kusura bakmayın yazdığınızı tank basma yılı sandım)sana bir bilgi Fransa Belçika sınırını hiçbir zaman tutmuyor tanklar ile hızlıca belçikadan Fransayı saldırırsanız 1 haftada yenersiniz
 
Ağırlığı İtalya-Fransa cephesine verebilirsiniz. Alt cepheyi başarıyla yönetirseniz zaten Alman cephesindeki adamları kaydırıyor. Ek olarak hava üstünlüğünüz sizde olsun.
Alt cephe tam bir kaos. Oradan bir yere varamazsın.
İlk olarak silaha 5 fabrika ver. 1938 gibi medium tank basmaya başla. Baştan beri uçağa en az 15 fabrika ver. En az 1939 sonunda 128 birlik olsun. Fransa sınırına 24 koy, diğerini Polanya sınırına koy. Tanklar ile 25 günde Polonya, 30 günde de Fransa düşer.
 
Alt cephe tam bir kaos. Oradan bir yere varamazsın.
İlk olarak silaha 5 fabrika ver. 1938 gibi medium tank basmaya başla. Baştan beri uçağa en az 15 fabrika ver. En az 1939 sonunda 128 birlik olsun. Fransa sınırına 24 koy, diğerini Polanya sınırına koy. Tanklar ile 25 günde Polonya, 30 günde de Fransa düşer.
Ben o kadar kötü oynadım ki bu senaryoyu, birebir aynısını yapmama rağmen Belçika - Hollanda'yı bile düşüremedim...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı