HOI4 Yunanistan'ı alamamak

20 birimi sınıra diz. 10 birim eğit, Atina'ya çıkartma için hazırlık yap. Uçakları da onların olduğu bölüme ata. Gemileri de onlara destek olacak şekilde Ege'ye çıkart. Karadeniz'deki 4 gemiyi de unutma. Kalan birlikleri İzmir, Çanakkale, Adana gibi limanı birliklere koruma olarak bırak. Kolayca alırsın böylece.

Oyunu yeni aldım, Irak ve İran'ı yok ediyorum Türkiye ile ama Yunanistan'ı alamıyorum. Ne yaptıysam ne çıkartma ne paraşütçü yollayabiliyorum. 24 bölük orduyu dizdim sınıra, 7 bölüğü alamıyorlar. Neyi yanlış yapıyorum? Taktik verin. İnternette Yunanistan'ı işgal edenlerle aynı şeyi yapıyorum fakat bende bir şey değişmiyor, kaybediyorum anca. Taktik önerebilecek var mı?
Önce Bulgaristan'ı alabilirsen daha rahat alıyorsun çünkü tek bir noktadan girmesi daha zor, ve limanlarda asker bulundurmalısın, yoksa ankaraya kadar giriyorlar.
Önce Bulgaristan'ı alabilirsen daha rahat alıyorsun çünkü tek bir noktadan girmesi daha zor, ve limanlarda asker bulundurmalısın, yoksa ankaraya kadar giriyorlar.
Biraz daha açıklayayım, bu oyunu hayal gücüne dayandırarak oynamalısın, haritayı gerçek savaş alanı gibi görürsen, 24 askerle saldırdığın yer, oyunda dağ olması lazım, 24 askerle dağda pusmuş 7 askeri alman pek kolay olmazdı, ama turan taktiği gibi arkadan sararsan daha kolay oluyor.

Son düzenleme:
Önce Bulgaristan' ı alın. Küçük sınıra asker yığmayın. Training yaptırıyor musun?
Traning yaptırıyorum öğrendim onu.
Yunan sınırına askerlerinin bir kısmını koyduktan sonra 10 tane askerini Yunan limanlarına çıkartma olacak şekilde görevlendir. Başlangıç filosu deniz hakimiyeti için gayet yeterli. Çıkarttığın askerler ile kuzeydeki askerleri çevrele ama bu sürede en az 1-2 liman elinde olsun. Çevrelediğin askerleri öldürdüğün an çok rahat alırsın. Türkiye için 10 piyade 1 destek topçusu 1 mühendis ve 1 gözcü güzel iş yapıyor.

(Alıntıdır.)
Çıkartma yapamıyorum sebebini anlamadım işaretliyorum hedef çiziliyor fakat askerler çıkartma yapmıyor.
En iyisi Bulgaristan seçeneğini deneyeyim bir türlü çıkartma yaptıramadım.

En zahmetsiz yolu Bulgaristan'ı alıp supplylarını kesmek. Bir de 7 piyade 2 topçu birlik oluşturdunuz mu çerez niyetine yersiniz :D.

Önce Bulgaristan'ı alırsa Yunanistan'a şavaş açtı zamanda İngiltere independence ( bağımsızlık) veriyor. İngiltere'de Türkiye çıkarma yapar işin içinden çıkamaz.

@rahmi159 10 birliği seç ve komutan ata. Sonra İzmir gibi liman olan bir şehre gönder. Orduyu seç, "naval invasion order" de ve önce İzmir limanına sol tıkla sonra da Atina limanına sağ tıkla. Ege denizinde İzmir'den Atina'ya bir ok çıkmalı, üzerinde "10 division" yazan. Daha sonra elindeki tüm gemileri İzmir'de hazırda beklet, benzin az olduğu için çıkartma yapacak ordun hazır olana kadar denize çıkartma. 70 gün hazırlık süresinden sonra önce tüm gemilerini "naval invasion support" emriyle Ege Denizi'ne sal, uçaklarını seçip çıkartma yapacağın ordunun üstündeki "+" simgesine bas ve ordunun üzerindeki okla verdiğin emri uygulamaya koy. Atina'ya çıkartma yapana kadar asıl orduna hücum emri verme, boş yere adam ve ekipman kaybedersin.

Sana önerim Yunan'a savaş açmadan çıkartma emrini ver ki savaş başlayana kadar 70 günlük hazırlık evresi bitsin.

Deniz çıkarmalarını daha kısa yapmanın hilesi var.
2 Tümen seç ve çıkarma emri ver. 2 tümen daha seç... Böyle böyle bitene kadar yaptığında çıkarma süresi 7 güne falan düşer.

Önce Bulgaristan'ı alırsa Yunanistan'a şavaş açtı zamanda İngiltere independence ( bağımsızlık) veriyor. İngiltere'de Türkiye çıkarma yapar işin içinden çıkamaz.
Eğer ilişkileri geliştirirse bir şans İngiliz ile savaşmaz.
Keşke Türkiye için özel bir focus ağacı olsaydı. Modlar ile Türkiye çok eğlenceli oluyor fakat modsuz o kadar sıkıcı ki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı