Göçmenler gitmeli mi?

talhaca

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
181
Makaleler
1
Yer
yok kızım marstayım şuan
Selamlar, umarım herkes iyidir. Bugün birbirimize karşı saygı sınırını aşmayarak, bu konuyu tartışacağız. Maalesef mülteciler hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İlk olarak savaş zamanı eleştirenler susturuldu. Ardından ülkeye sürekli olarak mülteci akını başladı. Şu anda tam bir yol geçen hanına döndük. Başta; Bursa , Kilis ve doğu illeri olmak üzere her yerde barınıyorlar. Örnek vermek gerekirse, Bursa'mızın Çekirge semtine giderseniz, oranın Türkiye olduğuna birisinin sizi inandırması gerek.



Neden mülteciler gitmeli?

1)
Çünkü en temel neden, bu ülke; bu ülkede doğup büyüyen vatandaşların. Vatandaşların haklarını kısıtlayan, zaten oldukça kötü durumda olan ülkeye yük olmaları nedeniyse gitmeleri gerek.

2) Avrupa ülkelerine bakarsanız, tüm ülkeler belirli sayıda göçmen alırlar. Genel olarak nitelikli ve genç nüfusu alıyorlar. Ayrıca sayı çok az. Bunu yapmalarının sebebi, ülkelerinde ırk çeşitliliği, nitelikli insan sayısını arttırmak ve insan haklarına riayet etmek.

3) Mültecilere belirli bir çocuk sahibi olma limiti koyulmuyor. Mültecilerin ortalama çocuk sahibi olma oranı çok fazla. Türk insanından daha fazla çocuk sahibi olduklarından, sayıları çok hızlı artıyor.

4) Ekonomik olarak büyük bir yük oluşturuyorlar. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a göre 2018 yılına kadar devlet 320 Milyar TL'den fazla bütçe ayrıldı. Neden daha fazla ekonomik yüke girelim?

5) İş imkanlarını sömürüyorlar. Türk gencinin en büyük sorunlarından biri de iş bulmak. Ancak çok ucuza ve kaçak çalıştırılan mülteciler iş imkanlarını oldukça sömürmekte.

6) Mültecilerin suç oranı çok fazla. Sadece son gelen Afganistan mültecilerinden haftada 1500 kişi tutuklanıyor. Bunlar sadece resmi rakamlar. Gerçek rakamların çok daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kişilerin cinsel kimliklere ve insan haklarına saygısı yok. Birçok tecavüz ve öldürme haberi ile karşılaşıyoruz. Bizim anamız, bacımız çoluğumuz çocuğumuz; sokakta rahat yürüyemeyecek mi? Zaten ülkemizde suç oranı yüksek. Neden daha fazla arttırıyoruz?

7) Ülkeleri gayet yaşanılabilir durumda. Bu kanıya varmak için araştırmacı olmaya gerek yok. Bayrama ziyarete gidilebilen, ülkesinde bolca kutlamalar olan ve bazı avrupa vatandaşlarının ziyarete gittiği ülkede yaşanılır değil mi? Belki zor yaşanılır ama yaşanılabilir.

8) Bizim askerlerimiz ölüyor. Canımızdan can gidiyor. Ama bu elemanlar ülkelerinde savaş dahi vermeden, bizim ülkemizde rahatlarına bakıyor. Sizce mantıklı mı?

9) Nüfusumuz çok fazla. AB ülkeleri arasına giremememizin bir sebebi de, eğer AB ülkesi olursak; en çok nüfusa sahip AB ülkesi olacağız. Fazladan nüfus alarak şansımızı sıfırlamaya oynuyoruz.

10) Türk vatandaşlığı, pasaportu, diploması, memuriyeti ve eğitim değerleri hızla düşüyor. O kadar çok vatandaş ve memur aldık ki, diplomamızın; pasaportumuzun bir değeri kalmadı. Ayrıca bu kadar vatandaşın verdiği oy ile de demokrasinin de değeri kalmadı.


Belki onlarca daha çok sebep var. Ancak şu an bunları belirtebildim. Aşağıya yazabilirsiniz.

Neden biz gitmeliyiz?

Bir şeylerin değişeceğine inancım hala mevcut olsa da, maalesef durumumuz çok kötü. Ülkenin dört bir yanı satıldı. Milyonlarca göçmen alındı. Nitelikli nüfus çok az. Demokrasi, adalet ve yargı yok. Nitelikli nüfusun çoğunu zaten yurtdışına kaptırdık. Oy hakkının değerini ve ne olduğunu bilmeyen milyonlarca insanımız var. Demokrasi ve siyasetin ne olduğunu bilmeyen insanlarımız var. Değerlerini, bu ülkenin kurucusunu umursamayan milyonlarca vatandaşımız var. Ve en kötüsü de; geleceğe dair hiçbir umut taşımayan, kendini buradan kapak attırmak için uğraşan milyonlarca gencimiz var.



Buradan döndürmek maalesef çok zor. Okuduğunuz için teşekkürler. Fikirlerimizi aşağıda saygılı bir şekilde belirtelim. Konu silinmesin :)
 
Tabii ki mülteciler gitmeli :D
1627421547287.png
 
Bence yönetici değişse bile mültecileri öyle kolay kolay gönderemezler, sınırdan girmedikleri için neler yaptıklarını görmüştük, acaba ülkeden göndersek neler yaparlar.
 
Yani göçmenler Türkiye'de yayıldılar Türkiye'de bazı mahallerde türklerden çok göçmenler var türkiyeninin nüfusunu göçmenler geçerse şasırmayın bence göçmenler 2 çocuktan fazlasını doğurmamalı bir doğurdumu 7 8 tane çocuk doğuruyolar maşallah.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı