TurkNet VDSL hız sürekli düşüyor

Jolmes

Centipat
Katılım
1 Ağustos 2021
Mesajlar
15
Altyapı 82 Mbps destekliyor fakat ilk bağlattığımda 41Mbps verdiler daha sonra bu 35Mbps'e kadar düştü. Arada kopmalarda oluyor. 2 gün önce destek kaydı oluşturduk hiçbir şey yapılmadı.
 
Altyapının desteklediği değerden az geliyor olması yüksek ihtimalle bina dışından sizin modeminize gelen kabloda veya ek yerlerinde sorun olmasından dolayıdır. Bunun tespiti de modem arayüzünden SNR değerine bakmaktır. 8-10 dB gibi sınır değere düştüyse ve buna rağmen modemin söylediği mevcut hız 30-40 Mbps gibi düşük değerse kesinlikle kablolamada sorun vardır.
 
Boyle sorun bende de oldu ilk bağlatımda sonra en son yapabilceğimiz bir şey dedi andan itibaren iptal işlemi başlatım iptal ettirip GIBIRNet'e geçmiştim sorunsuz sıkıntısız kullandım ama şu an Türk Telekom kullanıyorum gine menmunum.
 
TurkNet ekibi kendi kablo çekti dışarıdan.
Dışarıdan çekildiğinde tabii ki verim alamazsınız hocam. Hat değerlerinin sürekli bahsettiğiniz gibi olmasının nedenini kendiniz söylediniz zaten.

Bir elektrikçi çağırın, bina içinden ankastreden modeminize kadar tek parça ve kaliteli bir CAT6 ile kablo çektirin. O zaman stabil bir şekilde kullanabilirsiniz.
 
+1 bende fiber Türk Telekom kullanıyorum parayı ver kaliteyi al bu kadar basit.

Gerçekten hiç önerilmeyen neredeyse çöp sayılabilecek bir internet sağlayıcısına "parayı ver kaliteyi al" dediniz ya helal olsun.

Konuya gelirsek. Bir elektrikçi çağır ve CAT6 kablo bağlattır @Eryd'in dediği gibi. TurkNet desteğe de sormayı unutma.
 

Geri
Yukarı