Oncelikle Linux bir isletim sistemi degil, bir cekirdek. Genellikle GNU isletim sistemi ile kullanilir.
Oyun konusunda Windows'u ozel kilan bir sey yok. Pazar payi yuksek oldugundan oyun gelistiricileri Windows'a destek veriyorlar. Yani yazilimlarin calismasi gelistiricilerin destek vermesiyle baglantili, Linux gelistiricilerinin bu konuda yapabilecegi bir sey yok.
Gunluk kullanimda Windows'u one cikartan bir sey yok. Bizi onumuzde surekli terminal acik saniyorsunuz ama Windows'ta GUI'a sahip olup Linux'ta GUI'a sahip olmayan bir sistem araci yok. Terminal kullanimi GUI'dan kolay oldugundan kullaniyoruz.
Kullanimi daha zor gelebilir bu cok dogal ve bunun nedeni de Linux degil. Ben cogu kisi gibi bilgisayarla Windows ile tanistim ve 15 yil boyunca Windows kullandim. 1 yildir GNU/Linux kullaniyorum ve artik sisteme oldukca hakimim. Bilgisayarla Linux tabanli sistemlerle tanismis olsak hepimiz boyle olacaktik.