Linux'un herhangi bir işletim sistemi ile oyun oynamak mümkün mü?

348103

Hectopat
9 yaşlarımda bilgisayar oynamaya başladım hep Windows 7,10 kullandım ve şu anda Windows 11 kullanıyorum ama hiç Linux denemedim. Çok fazla oyun oynuyorum, acaba bir program aracılığı ile bile olsa Linux'ta tüm oyunları oynamak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
SteamOS APT kullanmıyor muydu? Şimdi de Arch'a mı uyarladılar?
Eskiden Debian tabanını kullanıyordu, 3.0 sürümü ile birlikte Arch Linux tabanına geçildi. Eskiden Debian kullanıyordu, evet. Fakat artık Arch Linux tabanını kullanıyor.

Asla verimli olmaz. Sadece eski oyunları belki emülatör ve benzer şeylerle oynatır ama yoğun oyun oynayan birisi isen asla Linux kullanma. Bunu Linux hayranı birisi olarak söylüyorum.
Sadece eski oyunlar demeyelim hocam yeni ve eski bircok oyun gayet verimli bir sekilde oynanabiliyor.

Fazla sayida farkli oyun oynayan birisine single boot Linux kullanmasini ben de onermem cunku mutlaka birkac oyunu oynayamayacaktir. Ama benim gibi nadir oyun oynayan birisi ya da yogun oynayan ama Linux destekli oyunlar oynayan birisi icin fark olmaz.

Linux genelde yazılım araçları ile kolaylık sağlayan bir işletim sistemi. Ama oyun ve gündelik kulanım da Windows'un yanından bile geçmez.
Oncelikle Linux bir isletim sistemi degil, bir cekirdek. Genellikle GNU isletim sistemi ile kullanilir.

Oyun konusunda Windows'u ozel kilan bir sey yok. Pazar payi yuksek oldugundan oyun gelistiricileri Windows'a destek veriyorlar. Yani yazilimlarin calismasi gelistiricilerin destek vermesiyle baglantili, Linux gelistiricilerinin bu konuda yapabilecegi bir sey yok.

Gunluk kullanimda Windows'u one cikartan bir sey yok. Bizi onumuzde surekli terminal acik saniyorsunuz ama Windows'ta GUI'a sahip olup Linux'ta GUI'a sahip olmayan bir sistem araci yok. Terminal kullanimi GUI'dan kolay oldugundan kullaniyoruz.

Kullanimi daha zor gelebilir bu cok dogal ve bunun nedeni de Linux degil. Ben cogu kisi gibi bilgisayarla Windows ile tanistim ve 15 yil boyunca Windows kullandim. 1 yildir GNU/Linux kullaniyorum ve artik sisteme oldukca hakimim. Bilgisayarla Linux tabanli sistemlerle tanismis olsak hepimiz boyle olacaktik.

Sonuç olarak Windows bir şekilde ön planda.
Oncelikle Linux bir isletim sistemi degil, bir cekirdek. Genellikle GNU isletim sistemi ile kullanilir.

Oyun konusunda Windows'u ozel kilan bir sey yok. Pazar payi yuksek oldugundan oyun gelistiricileri Windows'a destek veriyorlar. Yani yazilimlarin calismasi gelistiricilerin destek vermesiyle baglantili, Linux gelistiricilerinin bu konuda yapabilecegi bir sey yok.

Gunluk kullanimda Windows'u one cikartan bir sey yok. Bizi onumuzde surekli terminal acik saniyorsunuz ama Windows'ta GUI'a sahip olup Linux'ta GUI'a sahip olmayan bir sistem araci yok. Terminal kullanimi GUI'dan kolay oldugundan kullaniyoruz.

Kullanimi daha zor gelebilir bu cok dogal ve bunun nedeni de Linux degil. Ben cogu kisi gibi bilgisayarla Windows ile tanistim ve 15 yil boyunca Windows kullandim. 1 yildir GNU/Linux kullaniyorum ve artik sisteme oldukca hakimim. Bilgisayarla Linux tabanli sistemlerle tanismis olsak hepimiz boyle olacaktik.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (211).png
    Ekran Görüntüsü (211).png
    26,1 KB · Görüntüleme: 62
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı