Her gün saç yıkamak zararlı mıdır?

v1ncent

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
1.645
Çözümler
1
Sabah yıkasam akşama yağ içinde kalan bir saç yapım var, tüm gün evde olduğumdan 2-3 günde bir yıkıyordum fakat kısa bir süre okullar açılacağı için her gün yıkamak durumunda kalacağım. Her gün yıkasam dökülme vb. olur mu?
 
Ergenlikten çıkınca yağ durumu azalır muhtemelen de, her gün yıkadığın için de çabuk yağlanıyor olabilir. Şampuanla yıkıyorsan evet zararlı bence.
 
Saçlarınız yıpranabilir. Bildiğim kadarıyla saçları her gün yıkamak, saçın yararına olan minerallerinde gitmesine sebep oluyormuş. Mümkünse 2 günde 1 kez yıkamaya çalışın.
 
Çoğu şampuanın arkasında da "günlük kullanıma uygundur" veya benzeri tam hatırlamadığım her gün yıkanabilir ibaresi var hocam. Her gün saç yıkamak ıslak bırakmadıkça bir şey olmaz diye biliyorum hatta her gün yıkayıp, tararsanız ve ıslak kalmazsa hızlı uzaması da muhtemeldir.
 
Ergenlikten çıkınca yağ durumu azalır muhtemelen de, her gün yıkadığın için de çabuk yağlanıyor olabilir. Şampuanla yıkıyorsan evet zararlı bence.
Bende neden saçım bu kadar yağlı diyordum her gün yıkadığımdanmış çok teşekkür ederim hayatımın gizemiydi.
 
Bir çok şampuan markası günlük yıkama tavsiye ediyor en iyi sonuç için.Sanmam problem olacağını.Çok arada kaldıysanız doktora görünüp soradabilirsiniz.Ayrıca yağlanma erken kepek belirtisi,şampuanların genel amacı bunu engellemek zaten.
 
Ben yıllardır her gün duş alırım yaz günleri 2-3 kere sorun olmadı bende şu ana kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı