Samsung SSD çok yavaş çalışıyor

Benden daha iyi sonuçlar alıyorsun. İntel Sata kontrolcü farkı işte budur. :) Bir sorun yok. İşletim sistemini Win 8.1.3'e terfi ettir.
Daha önce Core 2 Duo işlemcili dizüstü bilgisayarıma Kingston V300 SSD takmıştım.Windows 7 vardı ve SATA 2 arabirimiyle çalışıyordu. Bildiğiniz gibi Kingston V300 de vasat bir SSD, hatta birçok sorunları da var. Ama buna rağmen mekanik diskten SSD'ye geçerken ciddi bir hızlanma görmüştüm. Bu sefer bilgisayarda bir hızlanma göremediğimden dolayı hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Umarım Windows 8 ile birlikte belirgin,hissedilen bir hızlanma görürüm.
Öncelikle Windows 7'den derhal kurtul. Disk birleştirmeyi kapat ve TRIM özelliğini aktive et. Yoksa SSD'nin ömrünü normal gitmesi gerekenden en az 100 kat daha fazla harcayacaksın.
Disk birleştirmeyi nasıl kapatabilirim ? TRIM özelliğini nasıl aktive edebilirim ?
 
Win 8.1'i kur ve sonuna kadar güncelle işletim sistemini. "Yeni güncelleme mevcut değil" yazısını görene kadar güncelle. Emin ol uçacak sistemin. Win 8.1, SSD'yi gördüğü zaman TRIM özelliğini kendisi aktif ediyor %99. Ama yine de bir kontrol edersin formattan sonra. CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve bu komutu yaz: "fsutil behavior query disabledeletenotify". Altta bir şey gelecek. Sonu 0 ise aktif, 1 ise aktif değil. Aktif etmek için "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" yaz. TRIM aktif olacaktır.
 
Merhaba. Takılı 2 tane ssd im var. Birisi samsung 850 pro diğeri samsung 960 evo. 960 m2 sata üzerinden işletim sistemi kurduğum zaman normal çalışıyor, performanslı değil. Ama 850 pro çok performaslı çalışıyor. Neden ? m2 olmasından mı kaynaklanıyor performans düşüklüğü ? yoksa sata takılanlar daha mı performanslı çalışıyor. Ayrıca 850 pro da rapid modu açılıyorken, m2 sata da rapid modu aktif olmuyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı