6 Eylül'de okullar açılıyor

4 doz diyorum 4. hangi aşı 4 kez vurulmuş? 3 kez vurulmuş? Aşını yıllar sonra yapacağı etkiyi ben de biliyorum araştıracaklarını. Ortada aşı olayı yokken bir anda aşıların gelmesi herkesin vurulun aşılarınızı demesi bana pek güven vermiyor açıkçası. Bu kadar emin olmayın aşı yapım aşamasındayken yan etkilerinin, yıllar sonra alacağı halini ne kadar araştırıldığın bilmiyorsunuz.

Hocam ben böbrek hastasıyım ilaç içmem yasak ve ülkede benim gibi olan on binlerce fazla kişi var. Allah göstermesin corona olsam öleceğim bu durumda benim aşı olmam daha iyi olmaz mı? Hem diğer ilaçlarda yan etki düzgün şekilde araştırılıyor mu? Pfizer, johnson & johnson vb. yanlış bilgi yüzüne kaç kere tazminat ödemek zorunda kaldı.
 
...
Konu : Okullar açılıyor.
Mesajlar : Aşı kavgası. :D
1629396310773.png
 
Ben size söyleyeyim. Aşı vurulacaksanız Sinovac vurulmayın. 3 tane yakınım vuruldu. COVİD'e yakalandılar. Ağır geçirerek vefat ettiler. Amcam Delta virüsüne yakalandı. Biontech vuruldu hafif geçirdi. Yengem vurulmamıştı ama oda hafif geçirdi Delta'yı. Yani yok sen aşı vurulmadın hemen öleceksin diye bir şey yok. Ben de COVİD geçirdim. Hafif geçirdim abartmaya gerek yok. Aşı olmayan ölecek diye bir şey yok.
Sinovac'ın böyle durumlar çıkaracağı belliydi zaten, sırf boş durmayalım diye yaptılar o aşıyı. BioNTech'i ilk başta tedarik edemediler, sonradan gelince 3.doz aşı muhabbeti çıktı haklı olarak.
 
Sinovac'ın böyle durumlar çıkaracağı belliydi zaten, sırf boş durmayalım diye yaptılar o aşıyı. BioNTech'i ilk başta tedarik edemediler, sonradan gelince 3.doz aşı muhabbeti çıktı haklı olarak.
Ölen yakınlarım anneannem, dedem ve diğer dedem. Yaşlılara Sinovac'ı kitlediler. Tek babaannem kaldı oda COVİD geçirdi ama o atlattı ilginç yani.
 
@Silinen üye bak dostum. 3. doz aşı olayı ülkemizde şu durumdan dolayı ortaya çıktı:

Hükümet boş durmamak için Sinovac aşısını ülkeye getirir, bu aşı varyantlara karşı etkili değildir ve hükümet de bunu bilir ama boş durmamak için aşılamaya başlarlar. Varyantlar artmaya başlayınca ve BioNTech aşısının stoku oluşunca 3. doz aşılama başlar ve bu aşı BioNTech olarak yapılır. Bu kadar basit yani.

Aşılar ömür boyu sürecek etkilere sahip değildir, eğer aşılarda ciddi anlamda bir risk olsaydı DSÖ tarafından onay verilmezdi. 4. doz aşı olayı da yine Sinovac ile ilgili bir durum.

Bilgin olmayan konuda lütfen fikrin de olmasın.
BioNTech olanlardan 3.doz istenmiyor galiba. Çevremde çok BioNTech olan var ve hiçbiri 3.dozu olmadı.
 
Haftada 5 gün olması çok zor. Bütün öğrencilerin aynı anda gelmeleri demek bütün sıralarda ikişerli oturmaları demek. Sosyal mesafeyi göz önünde bulundurarak açacaklarını düşünüyorum.

Haftada 5 gün okul olacakmış. Sosyal mesafe olmadan sıralarda oturacağız demektir bu. Hakkımızda hayırlısı olsun.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı