Gmail hesabım hacklendi

toomanynights

Kilopat
Katılım
13 Mart 2016
Mesajlar
3.901
Makaleler
5
Çözümler
17
Az önce YouTube'a gireyim dedim, girdim. Birden önüme videonuz topluluk kurallarını ihlal ettiği için kaldırıldı yazısı çıktı. Studio kısmına baktım, bunlar vardı. Hemen hepsini silmeye başladım.

1630139633256.png


Daha sonra Gmail'e girdim. Gmail'de uyarı verdi. Girdim baktım, Rusya'dan bağlanan biri hesabıma girmiş, telefon numaramı silmiş, videoları yüklemiş ve çıkmış.

1630139760020.png


Bu şekilde. IP adresi de görülebiliyor.
Az önce şifremi değiştirdim ve 2 adımlı doğrulamayı tekrar aktif hale getirdim.
Bu hesap benim ana hesabım, bununla güvenli olmayan hiçbir yere girmedim. Güvenli olmayan yerlere girebilmek için ayrı bir çöp hesabım var, onda bu problem yok.
Ne yapmam lazım? Bütün önemli bilgilerim bu hesapta.
 
Ne yapman lazım, güvenli olmayan yerlere hiç girmemen lazım. Bilgisayara kaydettiğin hesap açık olmasa da çalınabilir. Başka bir hesabı kullanman hiçbir şey ifade etmez. Her hesabında imkan varsa her zaman 2 adımlı doğrulamayı aç. Bu tam olarak oyun hilesi indirmeye çalışırken bulaşacak bir virüs gibi geldi bana. Lütfen oyunlarda hile kullanmayın, kullanmaya çalışmayın.
 
Yahu, ne korsan oyun indirdim ne güvensiz bir şey yaptım. Format bile 3-5 gün önce atıldı. Hile falan o işlere hiç girmem. Bu hesap benim okula, MHRS'ye, önemli yerlere bağladığım hesap.
Herhangi bir linke de tıklamadım.
 
Windows'un ilk oturum açması 1 ağustos. Ya çok eskiden beri hesaptaydı ya da önceden girmişliği vardı. Daha önce giriş yapılan cihazları kontrol etmiş miydiniz?
 
Windows'un ilk oturum açması 1 ağustos. Ya çok eskiden beri hesaptaydı ya da önceden girmişliği vardı. Daha önce giriş yapılan cihazları kontrol etmiş miydiniz?
Hayır etmedim. Bir ara Kaspersky uyarı verdi verileriniz sızmış olabilir diye. Girdim baktım 2017 ve 2019'da bir şeyler gözüküyordu. Bazı sitelerin tüm kullanıcılarının bilgilerinin çıktığına dair bir şeydi, benimle alakalı değildi. Önemsemedim. Herhangi bir uyarı da vermedi Google veya Youtube.
 

Geri
Yukarı