11. sınıfta okul değiştirilir mi?

KaanKurt

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2018
Mesajlar
227
Merhaba, okuduğum okulda matematik hocasından hiç memnun değilim, artı sabah 6 da kalkmam gerekiyor aşırı uzak olduğu için, oldukça küçük bir binası var. Ama annem ve babam sırf adında fen lisesi olduğundan dolayı nakil olmama inatçı. Sizce okulumu 11 sınıfta değiştirmeli miyim?
 
Eğer sizin için de mümkünse biraz daha idare etmeye çalışabilirsiniz. Liseyi bitirmenize az bir zaman kalmış zaten.
Zaten 2 sene online, okula gitmeden eğitim gördünüz. Çok bir arkadaş ortamı yapamadığını düşünerek bence okul değiştirmek için tam sırası. Geri kalan 2 senenizi daha rahat geçirebilirsiniz.
 
Arkadaş ortamın varsa yeni bir okula geçmeni tavsiye etmem. Daha önce böyle geçişler yapan arkadaşlarım oldu. Hepsi yeni ortamlarında arkadaş bulmakta güçlük çektikleri için geri döndüler. Arkadaş ortamı şans işi. Sen belki de sorun çekmezsin fakat çekersen bütün günler ıstırap olur. Üniversite döneminde 3-4 arkadaşım vardı. Onlarla arada denk geliyorduk. Gelmediğimiz zamanlar herkes grup ve kendi gruplarını dışarıya karşı kapatmışken sen tek başına günü geçirmenin nasıl koyduğunu bilirim. Muhtemelen bu tarz bir şey sana 12. sınıfta olursa psikolojik olarak çökersin. O yüzden önermiyorum. Arkadaşlığı becerebilsen bile o ortamdaki 4 senelik arkadaşlar arasında farkın olur illa ki. Herkes sorgulayacak mesela niye fen lisesinden geldin falan filan. Gerek yok bir matematik hocası yüzünden konfor alanının dışına çıkmaya.
Fakat diğer probleme gelirsek sabah 6 da kalkmak. Lise döneminde ben de 6.30 da kalkıp 1.5 saat toplu taşıma çektiğim için temel liseye gitmiştim. Orada herkes 11. sınıfta temel liseye geçiş yaptığı için arkadaş ortamı ile ilgili bir sorunum olmadı. Asıl sorun benim asıl lisem teog 485 puan civarı iken temel lisede seviye farkı, eğitim farkı, rekabet farkının olması idi. 300-380 puan alıyorsun deneme sınavında hop birinci oluyorsun, aslında olan çok kötü bir puan. Normalde eski lisemde 2 blok derste dolu dolu matematik konuları anlatılırken burada en basit şeyleri saatlerce üstünden geçildiğini görünce fark edilmeyen yüzlerce, binlerce saat kaybım oldu. Etrafımdaki insanların idealist olmaması, sınava çalışmaması, rekabet olmaması gibi bir sürü etken beni geriye attı. Bu durum benim direkt yks başarımı etkiledi. 12. sınıfın 2. dönemi geri eski liseme geçiş yaptım bu yüzden. Sabah 6 da uyanıp uzaktaki bir fen lisesine gidecek biriysen seni de teog 480+ bir lisede olduğunu varsayarak karışılacağın deneyim bu tarz olur. Gideceğin yer de önemli yani. Dengin insanlar olacak mı? Temel liseye zaten gitme.
 
Öğretmen için okul değiştirmen şimdiler hayat mücadelesinden kaçman demektir.
Kaçtığın kişi öğretmen hayata atıldığında şerefin "Ş",si olmayan insanlarla karşılaşacaksın.
Vazgeçme ve devam sen bunu başarabilirsin içinde var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı