Nasıl kas yapabilirim?

Bir spor salonuna yazılıp, iyi bir başlangıç programı ile, kademeli bir şekilde ağırlık arttırarak ve de en önemlisi düzgün ve sağlıklı beslenerek yapabilirsin. Ve en önemlisi pes etme, üşenme, sabret.
 
Bu yalnızca şınavla fitnessla olacak bir iş değil önce sağlıklı beslen sebze meyve protein tüket yağdan uzak dur sonra fitness a ama eğer yaşın küçükse fitness yapmanı önermem bu boy uzamanı etkileyebilir tavsiyem yüzmeye yazılman olacaktır iyi günler.
 
Dostum 13 yaş kas için çok küçük bir yaş, bence bir 2-3 yılın daha var. Yerinde olsam fazla kilom varsa verirdim basketbol falan oynardım o tür işler yani. Küçük küçük egzersizler yap günde 45 dakika falan olsun maksimum.
 
Şimdi, şunları yapmayacaksan başlamadan bitir;

- Erken uyuyacaksın.
- Düzenli besleneceksin, protein veren yiyecekleri yiyeceksin.


Evet, bunları yapacaksan devam edelim. İlk öncellikle direk "dumbell" almana gerek yok "şınav,mekik" ile başla 1 ay boyunca istikrarlı bir şekilde şınav çekip düzenli beslenip uyku düzenine iyi bak. Böylece "ideal" dediğimiz kaslara ulaşmış olacaksın bunu 4-5 ay yaparsan daha fazlasını alırsın ama ondan sonra bir spor salonu şart.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı