Opera kendi kendine arama yapmış

Sensin Muhammed :D sensin. Ben senin kadar bilgili olmadığım için her gece yastığıma sarılıp gizil gizli ağlıyorum.


Ama yine de ufak bir bilgi vereyim cebine koy ileride lazım olur. O "büyük" şirketlerin birinde IT sorumlusuyum. "Gereksiz sistemi riske atacak bir şey sokmuyor ağlarına" diyorsun ya "ha ha ha". Neden biliyor musun, nerden bileceksin sen evde annen sana kek ile çay getirirken bana cevap yazıyorsun çünkü. Böyle 300 kişilik şirketlerde herkes bilinçli değil. Yani neyin sisteme zarar verip vermeyeceğini bilmeyen kullanıcılar olduğu için girdikleri yerin haddi hesabı yok. Bizim şirketi bu bilinçsiz personellerin girdiği yerlerdeki zararlı yazılımlardan ne mi koruyor? Senin gereksiz dediğin firewall politikaları. Doğrudur benim virüs programlarının çalışma mantığına dair en ufak bir fikrim yok sevgili Muhammed. Senin gibi üst düzey bilgili insanlar çıkıp forumda milyar dolarlık sektörlere gelişi güzel işe yaramaz diyorlar. Biz de bu bilgilerden nasipleniyoruz işte. Böyle sağlıklı bilgiler vermeye devam et. İhtiyacımız var Muhammed.


Seninle aramızdaki farka gelince, ben bu konuda bilmediğim ya da emin olmadığım bir yorum yapmadım. Mesela konu sahibinin sisteminde virüs yok demedim. Taratın, bulunmazsa kullanmaya devam edin dedim. Çünkü olması gereken bu. Gelip ekranı açık görüp Google'da kupa baskı yazıyor diye format atılmasını önermek değil öyle değil mi Muhammed? Bilinçsizce karşımıza çıkan her sorunda format yoluna kaçalım kolayını yapalım diyen bazı arkadaşlar var. Onlar aynı zamanda virüs programlarının işe yaramadığına da inanıyorlar. Sen onlar gibi olma Muhammed.
Amma boş yapmışsın hoca.
 
Boş konuşmamak için susabilirsin.
Sana niye battı akraban falan mı? Boş konuşuyorsam düzelt doğrusunu biz de bilelim. Yirmilerinin başında biri gelecek on yıldır içinde bulunduğum sektör hakkında konuşacak üstelik yanlış bilgi verecek, bana da bir şey bilmiyorsun diyecek. Karşısına çıkan her soruna format at diye öneride bulunacak ben de cevap verince boş konuşuyor olacağım öyle mi? Sağdan sağdan hoca, sağdan sağdan.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı