Fiat Egea nasıldır?

Bir tarafta sıfır bir araç var diğer tarafta 100.000 km de araç var.

0 km de diye can güvenliğimi tehlikeye atacağıma hem konforlu hem sağlam hem de sorunsuz motora sahip (6 yıl 2011 cerato kullandık 0 sorun, 2 yıldır 2014 sportage kullanıyoruz 0 sorun) 75-90k km de 2. el alırım. Hem de suv olur.
 
@SEMIKAANCAKIR Maalesef herkesin 2. elde güvenebileceği bir eksperi yok, kanunlar da burada 2. elde araba alanları mağdur etmeye çok müsait. Bu yüzden 2. elde araba almayı tercih etmiyor bazı kişiler benim gibi. Mesela yaklaşık 2 yıl önce araba alırken gözüm 2. elde 2011-2012 kasa Mercedes CLS'lere çok gitti çünkü yıllardır sahip olmak istediğim arabaydı. Şu ana kadar hiç 2. el araba alma deneyimim olmadı, güvenebileceğim eksper yok ve mağduriyet durumunda güvenebileceğim hukuk sistemi yokken cesaret edemeyip sıfır Tiguan almıştım mesela.

Tabii 2. el alacağın aracın "potansiyel" çıkarabileceği sorunlar ve bunların masrafları da başka bir sorun. Garantisi yok, önceki sahibinin arabayı ne kadar yıprattığını şanzıman gibi mekanik yerlerde ölçemiyorsun. Sıfır almak bunları da büyük oranda düşürüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı