Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş: Hayat her geçen gün daha da pahalı olacak

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
46.006
Makaleler
52
Çözümler
580
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1633245643724.png


İllaki tüm dünyaya etkisi oluyor ancak Türkiye olarak aşırı etkilendiğimizi düşünüyorum. Diğer ülkelerde alım gücü ve üretim olduğundan dolayı en az zararla atlatmaya çalışıyorlar.

Ancak Türkiye olarak ne yazık ki üretimimiz olmadığından dolayı aşırı etkilendik diyebilirim. Her ay her şeye zam geliyor, günden güne alım gücümüz düşüyor. 1 ay önceki aldığımız şeyi bu ay alırken bir tık zorlanıyoruz, her şeyin fiyatı artıyor. Daha da denecek bir şey yok aslında, zor günler bizi bekliyor.

Çoğu şeyi dışarıdan alıyoruz, her şey hazır geliyor. Öyle olunca da zorlanıyoruz, dışarıya bağlılık kötü bir şey.
 
50TL ile bir paket sigara anlıyorum bir de yemek yiyorum bitiyor. Günlük ulaşım parası içecek parası vs bahsetmiyorum bile.
Bu şartlar da asgari ücret ile geçinenlere Allah kolaylık versin.
 
Maalesef çok haklı daha yeni çiğ köfte örneği verdim komagene normal dürümü 5.5 lira iken 8.5 yapmış içinde çiğ köfte bile yok bol yeşillik var yani çiğ köfte dürüm bile bu kadar lüks hale gelmiş.
 
Özgür Demirtaş bir kere haksız çıksa keşke.

Cumhurbaşkanımız şimdiden konuşma metinlerini hazırlamaya başlamıştır muhtemelen. 3 - 4 ay sonra "Şükredin, bunlar zor günler." diyerek, halkı susturması zor olacak. Yine çıkar "Porsiyonlarımızı küçültelim" der, başka bir gün çıkar "Ne buluyorsan onu ye, Afrika'daki insanların yiyecek ekmeği bile yok." der. 2023 seçimlerinden 2 ay önce de çıkar, yüzsüzce oy ister.
 

Geri
Yukarı