Windows 11 stabil mi?

Eki Görüntüle 1184940

Bu incelememde Windows 11'in Home sürümünün 4 farklı kullanıcı açsından değerlendireceğim.
  • MSI RX570 4 GB OC.
  • AMD Ryzen 3200G(evet biliyorum çok az bir darboğaz var)
  • 240GB SSD+300GB HDD.
  • 8 GB 3200 MHz RAM.

Değerlendireceğim kullanıcı tipleri.

Kısa yorum: Yenilikleri denemek gibi bir isteğiniz var ise geçilebilir optimizasyonu standart bir ev kullanıcı için iyi.

Uzun yorum: Windows 11 şu an ev kullanıcı için hazır sayılır hatta yenilenen Microsoft Store sayesinde birçok program Microsoft Store üzerinden alınabilir. Çok zorlayıcı işlere girmediğiniz sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Kısa yorum: Oyuncular Windows 11 için daha beklemeli oyun anthile yazılımları ve oyunların optimize edilemedi.

Uzun yorum: Oyuncular bence daha Windows 11 için bekleyebilir en başta Valorant olmak üzere birçok oyun uyumluluk ve optimizasyon sorunu çıkartıyor en azından 2022'nin başlarına kadar beklenmesini öneririm.

Kısa yorum: Standart bir iş kullanıcısı Windows 11 için kendilerine Windows Update üzerinden çıkarsa geçmesini öneririm.

Uzun yorum: Şu an Windows 11 çoğu iş yazılımını kaldırır durumda ama donanımlarının desteklememesi sonucunda oluşabilecek arızaları göz önüne almakta fayda var bu yüzden Windows Update üzerinden çıkması durumunda geçmenizi öneririm.

Kısa yorum: Windows 11 için ağır program kullanıcılarının biraz daha beklemesini öneririm.

Uzun yorum: Şu an Windows 11'de yazdığım tarihlerde AMD işlemcilerde optimizasyon sorunu var bu doğal olarak ağır programlarının kullanımını zorlaştırır ek olarak ekran kartı sürücüleri tam olarak Windows 11 için hazır değil bu yüzden AMD sorunu çözülüp Windows 11 için WHQL sürücüler çıkana kadar beklenmeli.

Ben kendim Windows ev kullanıcı oyuncu ve iş amaçlı kullanıcı olarak tam anlamıyla test ettim herhangi bir sıkıntı ile dört günlük deneyimde karşılamadım ama oyun desteği yüzden Windows 10'a geçme kararı aldım sizde benimle benzer bir amaçlı olarak kullanıyorsanız 2022'nin başlarına kadar beklemelisiniz eğer Windows 11'i oyun ve ağır programlar dışında kullancaksanız şu an kullanılabilecek bir Windows 11 sürümü bulunmakta geçmeniz durumunda bir sıkıntı yaşamazsınız.

Ben Windows 10'u zamanında kutulu olarak almıştım.

Eki Görüntüle 1184941

Bu yüzden içinde Windows 10 kurulu bir USB var Windows 10'a onun üzerinden dönemeye kara verdim iyi güzel kurulumu yaptıktan sonra sürüm 1909 olduğunu fark ettim ve 20H2 sürümüne güncelledim sonradan son sürümün 21H1 olduğunu gördüm ve güncelleme yaptım yani bir günde PC'm; Windows 11, Windows 10 1909, Windows 10 20H2 ve Windows 10 21H1'i görmüş oldu.

Bu inceleme işlerine yeni başladığım için yorumlarını önemli incelmemdeki eksi yerleri belirtirseniz sevinirim.

Kendi yazdığım incelmeyi incele istersen.
 
Bence 22h1 veya 22h2'yi beklemekte fayda var. Zaten şuan geçilmeye değer özellikler hala gelmedi. İleride gelecek ama şimdilik yeni temalı 10 gibi. Genel olarak fena değil ama bir Windows 10 stabilitesi yok hala. Değişik buglar, FPS düşüşleri yaşanabiliyor. Ama günlük kullanım ve orta düzey oyunculuk için stabil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı